>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: Північна Корея вийшла з-під тіні Старшого Брата

Спортсмени з "голодної та холодної" КНДР у Лондоні завоювали вже три золотих нагороди.

Фото: EPA/UPG

Дві з трьох золотих медалей північнокорейці взяли у важкій атлетиці. До недавнього часу легка вага вважалася вотчиною китайських спортсменів. І якщо у жінок у легкій вазі, як і раніше панують китаянки, то у чоловіків на лідируючі позиції вийшли саме хлопці з КНДР. А китайці стоять осторонь.

У другий день Олімпіади олімпійським чемпіоном у категорії до 56 кг став Ом Юн Чхоль. Той самий, який потім заявив, що йому допоміг вииграти покійний Великий Керівник всього північнокорейського народу Кім Чен Ір. Враховуючи, що Чхоль став тільки п'ятим важкоатлетом в історії, що підняв вагу, яка втричі більша його власної ваги, то все могло бути.

А коли в понеділок "золотим" став ще один північнокорейський важкоатлет Кім Ун Гук, який у категорії до 62 кг встановив світовий рекорд у двоєборстві (327 кг) і олімпійський рекорд у ривку (153), стало ясно - хтось "згори" веде їх по олімпійських штормах...

Фото: EPA/UPG

Але в загальному медальному заліку Китай як і раніше попереду всієї планети. Спортсмени з Піднебесної в понеділок завоювали ще три "золота" - в жіночій штанзі в категорії до 58 кг, в синхронних стрибках з "вишки" і в чоловічих командних змаганнях у гімнастиці. У Китаю стало 17 нагород (9+5+3). У збірної США ті самі 17 медалей, але золотих - трохи менше за китайців (5+7+5).

Французи - треті (3+1+3), а четвертою йде якраз збірна КНДР (3+0+1). Збірна Росії розжилася другою золотою медаллю (і знову в "правильному" виді спорту - дзюдо), але в цілому росіяни наразі не вражають (2+0+3).

А збірна України завдяки "золоту" Яни Шемякіної після трьох днів змагань розмістилася на 15-му рядку (1+0+2). Загалом хоча б одну медаль виграли вже 37 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram