>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ стягнула з чотирьох фанів понад 400 тис. грн

А не треба було кидатися флаєрами в англійців.

ФФУ стягнула з чотирьох фанів понад 400 тис. грн
Фото: EPA/UPG

27 липня 2012 року Святошинський суд Києва, розглянувши у відкритому судовому засіданні справу про відшкодування Федерації футболу України шкоди, заподіяної двома жителями Дніпропетровська і двома жителями Києва, вирішив задовольнити позов ФФУ і стягнути з уболівальників на користь національної асоціації суму в 103 139 грн. 37 коп. з кожного. Плюс судові витрати - по 1085 грн.

Ця справа була порушена наприкінці 2009 року, коли за порушення громадського порядку вболівальниками, а саме - запалення флаєрів і кидання їх на футбольне поле під час матчу відбіркового циклу ЧС-2010 у Дніпропетровську між збірними України та Англії, УЄФА оштрафувала Федерацію футболу України у швейцарських франках на суму, еквівалентну 412 557 грн. 46 коп.

У цьому контексті слід також нагадати, що минулого місяця харківський "Металіст" через суд стягнув з вболівальника 163 201 грн. 18 серпня 2011 року цей фанат вибіг на поле під час матчу Ліги Європи "Металіст" - "Сошо", в результаті чого арбітр був змушений зупинити гру на дві хвилини. Після цього дисциплінарний комітет УЄФА оштрафував харківський клуб на вищевказану суму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram