>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Якби Суркіс балотувався, була б війна, - голова Донецької федерації

Кампанія з виборів президента ФФУ набирає обертів.

Якби Суркіс балотувався, була б війна, - голова Донецької федерації
Анатолий Коньков
Фото: galsports.com

Щоправда, претендент наразі один - колишній гравець "Шахтаря" і "Динамо", екс-головний тренер збірної України Анатолій Коньков.

Перший віце-президент Донецької федерації футболу Іван Гайворонський поділився думками щодо майбутніх виборів 2-го вересня.

- Виконком нашої федерації ще не визначився зі своїм кандидатом. Але я думаю, що і ми зупинимося на кандидатурі Конькова. Це - гідна людина. Я знаю його особисто дуже давно. Ми дружимо. У нього є характер. І є розуміння, що слід робити з дитячим футболом, стадіонами, майданчиками...

А чому немає інших кандидатів? Напевно, бояться або сумніваються у своїх силах. Роботи там багато, божевільна відповідальність. Чув, що пропонували це місце Валерію Пустовойтенку, Олександру Заварову, але вони відмовилися.

Федерації потрібна тільки футбольна людина. Ну, якщо вона ще й бізнесмен, тоді це ідеально. Але у нового голови в команді можуть бути бізнесмени. Тільки людина, що пройшла всі футбольні щаблі, знає про проблеми цього виду спорту. І Анатолій Коньков - оптимальна фігура.

Якби Суркіс балотувався знову, була б війна. Думаю, переломним став останній конгрес ФФУ, який делегати зірвали. Після нього Григорій Михайлович все зважив, обміркував і, щоб не було війни, усунувся від цієї посади. Йому можна потиснути руку за те, що він зробив для нашого футболу, і за те, що не призвів до конфлікту на нових виборах президента ФФУ, - резюмував Гайворонський в інтерв'ю "Експресу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram