>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Вілліан може зіграти в наступному матчі, - Луческу

Гравець дійсно був травмований, запевняє наставник "Шахтаря".

Вілліан може зіграти в наступному матчі, - Луческу
Виллиан

Мірча Луческу дав оцінку перемозі над "Кривбасом" (1:0), яку його команда здобула лише в компенсований час.

- Оплески в день народження, не за грою! Зазвичай - а так часто бувало - в день народження важко вигравати матчі. Ми знали, що "Кривбас" показуватиме агресивний футбол, в якому є місце великій кількості фолів. Плюс іще через спеку ми втрачали сили. Коли немає потужності та свіжості - по-іншому працює і голова.

Видно було велике бажання. Я привітав із цим бажанням команду і сказав хлопцям спасибі. Вони жертвували собою в багатьох моментах, проте скажу: ця перевага була хаотичною, з великою кількістю помилок. Радше за все, справа в нервозності, яку відчували гравці: час минав, а ми ніяк не могли забити. В цьому контексті, звісно,  футболісти, які

вийшли на заміну, не сильно допомогли і не дуже освіжили гру.

- Суддя тричі скасував взяття воріт. Як ви оціните цей факт?

- Якщо суддя не зарахував голи, отже, їх не було. Гол вважається тоді, коли суддя вказує на центр. Думаю, що арбітр відсудив саме те, що було на футбольному полі. І видалення Кучера було по справі, і видалення гравців "Кривбасу" теж.

- Містере, наскільки "Шахтар" функціонально близький до свого максимуму? І друге запитання - де Вілліан?

- Складно сказати. На фізичний стан впливає спека, яка нині утримується. Ми готуємося в жорсткому режимі, не зважаємо на погодні умови. Природно, формуємо функціональний стан, але разом із тим набуваємо і втому. Думаю, що свіжість теж прийде - вона не за горами.

Що стосується Вілліана, то він наступного тижня почне працювати. З вівторка тренуватиметься в загальній групі. Будемо сподіватися, що наступний матч він зіграє. Багато хто не вірив, але він справді був травмований. І ті паузи, які в нього були, напевно вплинули на його стан - він наразі далекий від максимуму. Чотири дні в нього була фізична робота, а зараз він починає готуватися. Вілліан міг, у принципі, і сьогодні зіграти. Але я знав, що буде агресивний матч, і вирішив Вілліана не використовувати. Щоб він не посилив свої проблеми й не отримав  знову травму. Те, що він не брав участі в сьогоднішньому матчі, йому пішло тільки на користь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram