>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна на Олімпіаді: день другий - медальний

Олена Костевич принесла країні першу нагороду Олімпійський ігор - бронзову.

Спортсменка дня

Через брак інших медалістів Олена Костевич перемогла в цій номінації без боротьби. А ось на олімпійському стрільбищі було гаряче. Три спортсменки йшли ніздря в ніздрю, по черзі міняючись лідерством. Найміцніші нерви у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 м виявилися в китаянки Венюнь Гуо. А чемпіонці Афін Костевич у Лондоні вдалося показати однаковий результат із француженкою Гобервілль.

Була призначена "перестрілка", за підсумками якої точніший постріл зробила француженка - вона стала другою, а українка - третьою.

Кульова стрільба. Жінки

Пневматичний пістолет, 10 м

1. Венюнь Гуо (Китай) - 488.1 очка

2. Селін Гобервілль (Франція) - 486.6

3. Олена Костевич (УКРАЇНА) - 486.6

Міжнародна федерація визнала українку кращим стрільцем минулого року. А в Лондоні вона стала третьою. Невдача? У жодному разі. Олімпійська медаль є олімпійська медаль. Прикро тільки, що пік форми Олени, можливо, припав на неолімпійський рік.

Команда дня

Олена Федорова і Ганна Письменська у синхронних стрибках з триметрового трампліна не мали шансів на медалі. Їхнє відставання від третього місця становило більш ніж 14 очок, а від першого місця їх відділяла ціла прірва - майже 44 бали. Але шосте місце дівчата взяли.

Розчарування дня

Жіноча команда лучниць, стріляючи в протистоянні з японками у "трійки" та "четвірки", зупинилася на стадії 1/8 фіналу.

Наші дівчата не змогли подолати позначку у 200 очок - програли 192:207...

***

Загалом, у неділю до ладу з лучницями (задля справедливості - дівчата все-таки виступали у фінальній частині змагань) виступили й інші наші спортсмени. Олександр Дідух у другому раунді турніру з настільного тенісу програв 0:4 австрійцеві Чену (ми вже писали про європейські країни, які всиновлюють азіатських спортсменів). А 20-річна Маргарита Песоцька нічого не змогла вдіяти із 39-річною підданою Нідерландів Жао Лі - і також 0:4.

У дзюдо дуже швидко припинив боротьбу Сергій Дребот (66 кг). Те саме можна сказати про шабліста Дмитра Бойка. У шосейних велоперегонах у гонці переслідування не змогла потрапити в число 40 кращих Олена Андрук.

Продовжили "ходу поразок" і плавці - знову ніхто не зміг пробитися хоча б у півфінал. Це стосується Дарини Зевіної (100 м на спині), Марії Лівер (100 м брасом), Олександра Ісакова (100 м на спині). Наші плавці показували результати в 4-й десятці...

У бадмінтоністок у груповому турнірі Лариса Грига програла чешці Гавнхольт 1:2. У важкій атлетиці в категорії до 53 кг п'ятою стала Юлія Паратова (91 кг у ривку, 108 кг у поштовху). Але відставання від четвертого місця становило 7 кг, а від третього - відразу 20 кг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram