>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блохін: можливості деяких гравців я переоцінив

Наставник збірної України вже переварив події Євро-2012.

Блохін: можливості деяких гравців я переоцінив
Фото: Макс Левин

- Що б ви змінили?

- Я не стану переходити на особистості. Ви ж знаєте, віддаю перевагу вести розмову про команду. Але якщо в двох словах, то можливості деяких гравців я все-таки переоцінив...

- Виступ збірної України на Євро-2012 було відзначено на державному рівні. Чи не здається вам, що всі ці ордени видані авансом?

- Ми зробили, що змогли. Були не так далеко від виходу з групи. Думаю, що всі бачили: навіть програючи, команда грала, боролася. І не залишила байдужих. А якщо ще є перспектива, то це взагалі чудово!

- Чи не забагато у нас футболістів, які так і закінчують грати - "перспективними"?

- Думаю, що багато.

- Рік тому багато чекали від нашої молодіжної збірної. Тепер не вийшла з групи і національна команда. У покоління Євгена Коноплянки, Андрія Ярмоленка і Ярослава Ракицького може навіть комплекс якийсь з'явитися...

- На мій погляд, ці хлопці вже повністю адаптувалися до виступу на рівні національних збірних, пройшли якесь загартування, і для них уже ніхто не стане робити знижку на молодість. Настав час показувати більш стабільний футбол.

- Олег Володимирович, скоро ви знову зберете свою команду. Якими будуть ваші перші слова?

- Наразі не придумав (посміхається). Мені здається, що ми знайдемо з хлопцями спільні теми для розмови. Упевнений, що атмосферу чемпіонату Європи вони будуть згадувати ще довго. Але щоб не жити одними спогадами, потрібно постаратися ще раз відчути щось схоже. А для цього треба добре попрацювати і вийти з непростої групи на чемпіонат світу.

- Як вам стартові тури Прем'єр-ліги?

- Було чимало гарних матчів. Але за двома поєдинками робити висновки з якоїсь команди не варто.

- Олександр Алієв - єдиний футболіст національної команди, який після чемпіонату Європи змінив клуб. Схвалюєте його вчинок?

- Я не можу втручатися в клубні справи хлопців. Для мене головне, щоб у них була ігрова практика. Ось зараз, наприклад, не зовсім стабільна ситуація з Євгеном Селіним і Романом Безусом. Мені здається, що якщо гравці налаштувалися йти, то їх потрібно відпускати. Але повторюся, що впливати на клубний менеджмент я не можу.

- Після жеребкування кваліфікації ЧС-2014 ви сказали, що за вихід з групи боротимуться чотири команди. Ваша думка не змінилася?

- Анітрохи. Англія, Польща, Чорногорія і ми - ось фаворити нашої компанії. Хоча не варто скидати з рахунків і інші збірні. Молдавію і Сан-Марино теж потрібно обігравати.

- У нашій групі зібрано чимало невдах останнього європейського чемпіонату. Вам так не здається?

-В тому-то й річ, що командам потрібно реабілітуватися. Загалом, група у нас буде зла. І тим цікавіше буде з неї виходити...

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram