>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Селезньов: гра "Шахтаря" - це шоу, спектакль

Форвард "гірників" відзначився багатьма цікавими висловлюваннями і думками.

Селезньов: гра "Шахтаря" - це шоу, спектакль
Фото: sport.ua

- Євген, які у вас сьогодні стосунки з головним тренером збірної Олегом Блохіним після того, що ви сказали?

- У мене завжди і з усіма були дуже гарні стосунки. Але вийшло так, що прочитав в Інтернеті і спробував коректно відповісти. Я нікого не хотів образити, тільки прошу, щоб моє прізвище не кривдили. Я ні з ким не сварився і не збираюся цього робити. Просто відповідаю на те, що бачу.

- У зв'язку з появою в команді Девіча, безумовно, посилиться конкуренція серед нападників. Не сильно вона буде високою? Чи не зашкодить вона?

- Не думаю, що в такому клубі, як "Шахтар", може бути висока конкуренція. Не буває одного нападника або двох. У гарному клубі (а я вважаю "Шахтар" клубом топ-класу) повинно бути мінімум три форварда. І я не думаю, що три нападника - це межа для "Шахтаря". Якщо подивитися на лінію півзахисту, то там у нас на кожну - по два бразильці, щонайменше, а то й по три.

- "Шахтар" підписав контракт з Каніболоцьким. Як ви думаєте, у зв'язку з цим вам буде легше грати?

- З Каніболоцьким? Ну я ж не воротар, не знаю, як з ними грати. Особисто моя думка: зараз П'ятов - №1 в Україні, бо Рибку дискваліфіковано. А так П'ятов і Рибка - найсильніші. Звичайно, Шовковський - легенда українського футболу, але, виходячи з вікових даних, П'ятов зараз номер один. Я суджу по тренуваннях і в іграх. Для мене це дуже сильний воротар.

- Які зараз стосунки команди і Рибки? Підтримуєте його?

- Було б гірше, якби його всі кинули. З боку хлопців я бачу тільки підтримку. Як спілкувалися, так і спілкуємося. Кожен може припуститися помилки. Головне, щоб він це усвідомив. Ми всі з ним розмовляли, питали. Це була просто дитяча помилка, дитячий садок. А, як відомо, за такі помилки приходить найбільше покарання. Все дійсно сталося ненавмисно, випадково, спонтанно. Ніхто навіть і не підозрював. За великим рахунком, цей препарат не є допінгом. Він не надає ні сили, нічого. Нам навіть усім стало цікаво, що ж це за препарат такий - фуросемід. Не знаю, УЄФА так вирішив. Моя думка, звичайно, найостанніша, але я з цим не згоден.

- Євгене, а ти особисто як борешся із зайвою вагою?

- Просто не їм.

- Останнім часом ти став більше грати на команду. Переглянув в собі щось чи це порада тренера?

- Я бачу, як грають партнери. Звичайно, мені хотілося забивати, але я побачив, як діють наші футболісти в матчах, на тренуваннях, великий пріоритет віддається командній грі. І в якомусь сенсі я починаю перебудовуватися. Коли я вперше переходив сюди, то думав: "Та ну, що гра "Шахтаря", гра в футбол". І тільки тепер я починаю розуміти, що гра "Шахтаря" дуже складна. І зрозуміти її не дуже легко. Це дійсно шоу, спектакль. Вона дуже красива і в водночас дуже складна.

- Що для вас важливіше - чемпіонство або ж рівень чемпіонату?

- Чемпіонство і рівень чемпіонату. Їх не можна розділяти. Дуже приємно завойовувати чемпіонство в чесній, добрій боротьбі, це вдвічі приємніше.

- Тему вашого переходу в "Дніпро" вже можна вважати закритою?

- Я, от чесно, не розумію цих чуток. Я від вас все дізнаюся, що я вже перейшов і куди тільки не ходив. Думаю, ви більше знаєте. (Посміхається) Я гравець "Шахтаря". Я кудись збирався? Ця тема і не відкривалася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram