>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" купує не робота, а гравця настрою, - Скрипник

Український тренер юнацького складу німецького "Вердера" Віктор Скрипник розуміє, чому "Динамо" сподобався бразилець Раффаель.

"Динамо" купує не робота, а гравця настрою, - Скрипник
Виктор Скрипник
Фото: www.dynamo.kiev.ua

- Я теж хотів би мати в себе такого гравця - ніколи не знаєш, чого від нього можна очікувати на полі. Все може вирішити самотужки. Такі футболісти - на вагу золота. Він уже адаптований до Європи, але не варто забувати - залишається бразильцем. Добре грає, коли поруч гарні партнери. Він такий... По-німецьки це звучить як "лауніше шпілер" - гравець настрою.

Фантастичні матчі чергуються з такими, в яких ти шукаєш його на полі - і не знаходиш. Але він уміє грати. Мав добру репутацію в Бундеслізі, був мегазіркою з багатомільйонним контрактом у "Герті". Однак його віддають, щоб розвантажити бюджет. Порівняв би його з екс-футболістом "Вердера" Дієго. Плаває, плаває на полі, а потім - раз, завдає удару вирішального або гольовий пас віддає. Розумний гравець. Добре взаємодіяв із Вороніним, коли Андрій грав за "Герту".

Не скажу, що надшвидкісний, що буде рвати на собі волосся - усе для команди, все для перемоги. Але коли він знає, що команді треба, то й назад біжить захищатися. Можна сказати, вільний художник. Тож якщо йому поставити рамки - ти повинен грати саме так, - думаю, він може потьмяніти. Важливо створити для нього умови, а не ламати його під умови Києва. Однак якщо його купують, отже знають, що з ним робитимуть. Для нього дуже важливо оточення. В "Динамо" багато португаломовних. І це йому на руку.

Сподіваюся, придбання Раффаеля виправдає себе. Мабуть, "Динамо" хоче грати у привабливий футбол. Беруть не роботів, а таких, які творять на полі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram