>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У КХЛ встановили "стелі" зарплат

Нижній поріг дорівнюватиме $7,7 млн, верхній - майже $34 млн.

Віце-президент КХЛ із хокейних операцій Володимир Шалаєв поінформував представників клубів про ухвалені протягом міжсезоння поправки до регламенту Ліги. Найсуттєвіші з них стосуються проведення передсезонних зборів, зміни статусу хокеїстів-іноземців (тепер такими вважають спортсменів, які не мають права виступати за національні збірні Росії, крім тих, хто має чинні контракти, підписані протягом сезону 2011/2012 років і раніше, а також ті, хто на момент заявки провів у чемпіонаті щонайменше два сезони, не маючи статусу "Іноземний гравець").

У заявці основної команди зарубіжного клубу КХЛ має бути щонайменше п'ятеро гравців із правом виступу за збірну країни, яку репрезентує відповідний клуб.

Окремо представникам хокейних клубів роз'яснили Положення про порядок обліку стелі заробітних плат. Зокрема, межі стелі зарплат у Континентальній хокейній лізі в майбутньому сезоні становитимуть 250 мільйонів рублів ($7,692 млн) і 1,1 мільярда рублів ($33,846 млн).

При цьому клуб має право надіслати в КХЛ заяву з клопотанням про виведення з-під стелі суми доходів, зазначених у контракті одного гравця - кандидата в національну збірну Росії, яка підписала контракт із клубом КХЛ після завершення угоди з клубом НХЛ або звільнення від контрактних зобов'язань перед клубом НХЛ на законних підставах. Віце-президент КХЛ також поінформував присутніх про порядок контролю з боку Ліги за дотриманням клубами стелі зарплат і про санкції за порушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram