>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Прем'єр-лізі - новий рекорд відвідуваності

Навіть літо не заважає, коли в одному турі вдома грають власники нових стадіонів.

У Прем'єр-лізі - новий рекорд відвідуваності

Перший тур 22-го чемпіонату України було відзначено новим рекордом глядацької активності. Вісім стадіонів Прем'єр-ліги в сумі відвідали майже 164 тисячі уболівальників. Попереднє досягнення, встановлене в березні цього року, перекрито майже на дев'ять тисяч. Вдруге в історії турніру середня відвідуваність перевищила позначку в 20 тисяч (щоправда, варто уточнити, що в цій номінації досі лідирує один з турів першості 12-річної давності, але тоді в еліті грало всього 14 клубів, тому сумарна цифра була нижчою).

Фото: ua-football.com

Втім, і той давній рекорд середньої відвідуваності, і останнє досягнення напевно будуть перекриті вже під час поточного сезону. На старті чемпіонату домашні поєдинки синхронно проводять команди, які традиційно збирають останнім часом велику аудиторію: "Шахтар", "Динамо", "Металіст", "Чорноморець" і "Дніпро". З 7-го туру, в якому кияни будуть приймати одеситів, ситуація зміниться, але у клубів є ще достатньо резервів для зростання - "динамівці", наприклад, цілком можуть зібрати вдвічі більшу аудиторію, ніж та, що була на їхній грі з донецьким "Металургом".

Уточнимо, що "Говерла" найближчий домашній матч, з "Шахтарем", проведе на "Арені-Львів". Стадіон "Авангард" в Ужгороді наразі не включено до реєстру Прем'єр-ліги.

Фото: ua-football.com

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram