>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Будівельник" не зіграє в Єдиній Лізі, а "Азовмаш" потрапив в прохідну групу

Україна повинна була мати три команди в міні-Євролізі, але замість цього залишилася з однією.

"Будівельник" не зіграє в Єдиній Лізі, а "Азовмаш" потрапив в прохідну групу
Фото: segodnya.ua

Перед жеребкуванням турніру президент Єдиної Ліги ВТБ Сергій Іванов повідомив про зміни в складі учасників: "По-перше, у зв'язку з важким фінансовим становищем "Прокома", вони не змогли надати необхідні фінансові підтвердження. Замість них в майбутньому сезоні зіграє "Турів" - друга за силою польська команда, вони мають чудову залу у Вроцлаві, де проводитимуть матчі.

Крім того, прийняті два нових клуби - російський "Тріумф" і литовський "Нептунас" з Клайпеди.

Остання новина досить сумна - нас залишив український клуб "Будівельник". Вони запитують додаткові фінансові кошти у ліги, досить великі - 300 тисяч доларів. Це нахабство, і на раді ліги ми одностайно вирішили виключити клуб з ліги. Замість них буде wild card. Як його визначимо, вирішимо окремо", - сказав Іванов журналістам.

У майбутньому сезоні в лізі ВТБ зіграють дев'ять клубів, які виступали раніше в Професійній баскетбольній лізі, яка проводила чемпіонат Росії. У січні було оголошено про швидке об'єднання двох ліг, що фактично означає скасування ПБЛ.

За словами Іванова, ні його, ні лігу ВТБ не цікавить, як визначатиметься чемпіон Росії з баскетболу серед чоловічих команд. Права на проведення чемпіонату країни належать Російській федерації баскетболу, яка два роки тому передала їх ПБЛ.

"Це вирішать окремо російські клуби - між собою, в окремому форматі. Як вони захочуть і чи захочуть взагалі визначати, тому що, крім почесного звання, це ж нічого не представляє - вся кваліфікація в єврокубки піде через Лігу ВТБ", - сказав Іванов.

У четвертому сезоні ліги зіграють 20 провідних клубів з країн Східної Європи та Казахстану.

У групі А опинилися: УНІКС (Казань), "Летувос Рітас" (Вільнюс, Литва), "Астана" (Казахстан), "Азовмаш" (Україна), "Калев" (Естонія), "Турів" (Вроцлав, Польща), "Хімки" (Московська область), "Спартак" (Санкт-Петербург), "Червоні Крила" (Самара) і володар wild card (стане відомий пізніше).

Склад групи В: ЦСКА (Москва), "Жальгіріс" (Каунас, Литва), "Єнісей" (Красноярськ), "Німбурк" (Чехія), "Нептунас" (Клайпеда, Литва), "Мінськ-2006" (Білорусія), ВЕФ (Латвія), "Локомотив-Кубань" (Краснодар), "Нижній Новгород" і "Тріумф" (Люберці).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram