>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Росії продовжують рахувати гроші гравців збірної

Головний "чекіст" РФС Анзор Кавазашвілі розповів всю правду про метикуватих футболістів.

У Росії продовжують рахувати гроші гравців збірної
Фото: sovsport.ru

Глава комітету з розслідування договірних матчів при РФС Анзор Кавазашвілі розповів, які умови футболісти збірної Росії поставили перед чемпіонатом Європи.

"Перед початком першого матчу з Чехією наші футболісти поставили умову, що не будуть грати, якщо їм не заплатять певну суму", - згущує фарби Кавазашвілі.

"В результаті домовилися, що на груповому етапі за кожну перемогу в матчі вони отримають 800 тисяч євро, а за нічию - 400 тисяч. Це шалені гроші, рівні річному бюджету гарної дитячо-юнацької спортивної школи, а то і не однієї! Це просто жахливо", - журиться чиновник в розмові зі Sportbox.ru.

Враховуючи, що на Євро-2012 збірна Росії здобула одну перемогу і добилася однієї нічиєї, гравці команди заробили аж 1,2 млн євро.

Додамо, що українським футболістам ще до Євро оголосили, що за перемогу в групі їм належало 500 тисяч євро, за нічию - 250 тисяч, за вихід з групи - 2 млн. Пізніше перемогу над шведами прирівняли до 1 млн євро.

Водночас українці і росіяни заробили для ФФУ та РФС відповідно близько 10 млн євро за свій виступ на турнірі. У випадку з нашою командою призові від УЄФА розподілялися так: 8 млн склав бонус для кожної збірної, що бере участь у турнірі, 1 млн заробили за перемогу над Швецією, ще 1 млн - за третє місце в групі D.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram