>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: "Шахтар" став машиною для завоювання титулів

Наставник "гірників" прокоментував перемогу над "Металургом" у Суперкубку.

Луческу: "Шахтар" став машиною для завоювання титулів
Фото: sport-express.ua

- Контролювали гру з першої до останньої хвилини. Часом ми виглядали не дуже добре функціонально - напевно, тому, що команда в повному складі не проводила зборів із самого початку. На жаль, сьогодні не йшов останній пас, не завжди він був на найвищому рівні. Загалом же я дуже задоволений. Вітаю команду з третім титулом цього року. Думаю, що ці перемоги завойовано за очевидної переваги над іншими командами. Але все це матиме значення, тільки якщо ми добре виступимо в Лізі чемпіонів.

- Для вас це 15-й трофей у "Шахтарі". Ви згідні з тим, що його було завойовано легше, ніж 14 попередніх?

- Радше за все, легше, тому що за останні роки команда виросла і з кожним роком ставала машиною для завоювання титулів. Загалом, ми дуже багато разів змінювали склад команди, і з кожним роком середній вік футболістів зменшувався - ми молодшали, і це не позначалося на грі. Команда грає впевненою у своїх силах і показує доволі видовищний футбол.

- Сьогодні не було Чигринського. Щось знову трапилося?

- Учора знову на тренуванні отримав травму.

- Торік ви казали, що Суперкубок не має особливого сенсу. Якої ви думки цього року?

- Порівняно з минулим роком, коли ми були менш мотивованими і розслабленими, я зміг налаштувати футболістів. Вони були більш зібраними в усіх епізодах. І різниця, напевно, певна є - "Динамо" (Київ) чи "Металург" (Донецьк) у цій фазі змагань.

- Ви не змінили своєї думки про те, що якщо одна команда - і чемпіон, і володар Кубка, то матч за Суперкубок втрачає сенс?

- Якщо є традиція такої гри, то потрібно її дотримуватися. Загалом, звичайно, сенсу немає. Але для вболівальників, для телебачення, для початку нового сезону це дуже важливо. Такі матчі проводять і в інших країнах - у деяких грають не з фіналістом Кубка, а з командою, що зайняла друге місце в чемпіонаті. Був матч тренувального типу перед складним сезоном - це найважливіше. І трофей усе ж є трофеєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram