>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блаттер: "Впровадження GLT - дуже своєчасне рішення"

Президент ФІФА прокоментував рішення організації впровадити технологію фіксації гола (GLT) у футбольних матчах.

Блаттер: "Впровадження GLT - дуже своєчасне рішення"
Фото: EPA/UPG

"Це дуже своєчасне рішення щодо футболу. Воно дуже важливе, оскільки метою гри в футбол є взяття воріт, і використання нових технологій допоможе нам з його визначенням. Це дійсна допомога арбітрам. Нас закликали ввести систему фіксації гола, і тепер я можу сказати, що ми зробили це", - цитує президента ФІФА офіційний сайт організації.

"Я щасливий, що ми можемо рухатися вперед. Коли мова йде про змагання найвищого рівня з високою конкуренцією, ми повинні за можливістю використовувати технології. Якщо цього не зробити, то щось може піти не так. Я змінив своє ставлення до GLT через ситуацію на ЧС-2010 в Південній Африці, коли Лемпард забив Німеччині, але взяття воріт не було зафіксовано", - сказав Блаттер.

"Я сказав собі: "ти - президент ФІФА, і ти не можеш дозволити, щоб щось таке сталося на наступному чемпіонаті світу". Саме тому ми почали процес з впровадження технології восени 2010. Тепер час настав. Система доступна, і наша мета полягає в тому, щоб вона бездоганно діяла в Бразилії 2014 року", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram