>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Офіційно: Велозу - гравець "Динамо"

Півзахисник збірної Португалії підписав контракт на чотири роки.

Офіційно: Велозу - гравець "Динамо"

Мігел Велозу вже незабаром приєднається до своєї нової команди, яка наразі готується до сезону в Австрії. Раніше повідомляли, що трансфер 26-річного гравця з "Дженоа" коштував киянам 7-8 млн євро, а футболіст за чотири роки заробить близько 7 млн. євро.

Мігел Луїш Пінту Велозу народився 11 травня 1986 р. в сім'ї багаторічного капітана "Бенфіки" Антоніо Велозу. У віці восьми років Мігел потрапив у школу "Бенфіки", але 1999-го "орли" не захотіли підписувати контракт із 13-річним хлопцем через те, що в нього була зайва вага. Через рік із хлопчиною уклав контракт принциповий суперник "Бенфіки" - лісабонський "Спортинг".

"Спортинг" випередив "Динамо" в боротьбі за захисника

За молодіжну команду "левів" Мігел виступав п'ять років. Його не одноразово викликали під прапори португальських збірних різних вікових категорій. Найбільшого успіху на цьому рівні він досяг 2003 року, коли здобув перемогу на домашньому чемпіонаті Європи серед 17-річних.

В основній команді "Спортинга" Велозу дебютував 12 вересня 2006 року в матчі групового етапу Ліги чемпіонів проти міланського "Інтера". Дебютував феєрично, оскільки його команда здобула перемогу з рахунком 1:0, а самого 20-річного футболіста визнали найкращим гравцем зустрічі. А всього через рік він одягнув і футболку національної збірної. Після молодіжного Євро-2007, де Мігел зумів проявити себе якнайкраще, на нього звернув увагу тодішній наставник "обраних" Луїс Феліпе Сколарі.

Всього за 11 днів до свого дебюту в збірній Мігел побував у Києві, де у складі "Спортинга" зустрічався з "Динамо" у другому поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2007/2008. Обидва матчі наша команда програла португальцям - 1:2 і 0:3, а Велозу відіграв усі 90 хвилин у першій зустрічі та вийшов на заміну на завершальні 30 хвилин у другій.

2010 року він покинув "Спортинг", за який провів 170 матчів і забив 14 м'ячів, здобувши також два Кубки і Суперкубок країни, і перебрався до італійського "Дженоа". За генуезький клуб, який у сезоні 2010/2011 фінішував на 10-му рядку в Серії А, а в минулому чемпіонаті ледве уникнув зниження в класі, футболіст провів 49 матчів і забив два м'ячі, повідомляє офіційний сайт "Динамо".

А на Євро-2012 Велозу виходив у стартовому складі у всіх п'яти матчах своєї команди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram