>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Убивцю "Динамо" відсторонили на 12 матчів, а "сліпий" суддя відбувся легким переляком

Віктор Швецов посидить без роботи місяць, його колезі Ваксу пощастило менше.

Убивцю "Динамо" відсторонили на 12 матчів, а "сліпий" суддя відбувся легким переляком
Юрий Вакс немного отдохнет от футбола, а футбол - от него
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Комітет арбітрів Федерації футболу України (ФФУ) на своєму засіданні, яке відбулося 27 червня, ухвалив рішення дискваліфікувати двох арбітрів, які обслуговували матчі минулого чемпіонату у Прем'єр-лізі та Першій лізі, що завершилися справжнім скандалом.

Так, Юрія Вакса, який обслуговував матч "Шахтар" - "Динамо" 7 квітня 2012 р. і видалив гравця киян Дениса Гармаша, буде відсторонено від проведення матчів 12 турів чемпіонату Прем'єр-ліги через те, що "він у своєму рапорті навів факти, які відрізнялися від тих, що сталися на полі".

Арбітра Віктора Швецова, який обслуговував поєдинок "Севастополь" - "Металург" (Запоріжжя) й не побачив, як форвард господарів Кузнєцов забив гол рукою, відсторонено від проведення матчів чемпіонату Прем'єр-ліги до 31 липня 2012 р. Але цікаве формулювання: за те, що "він не повідомив про зміну плану поїздки на матч 33-го туру першої ліги "Севастополь" - "Металург" (Запоріжжя)".

При цьому Комітет арбітрів ФФУ ухвалив рішення звернутися до ФФУ з проханням не включати Швецова в списки арбітрів ФІФА на спортивний сезон 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram