>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Іщенко: "Збірна матиме інших лідерів, нехай і не таких яскравих, як Шевченко"

Заслужений тренер України з футболу Олександр Іщенко прокоментував відхід зі збірної форвардів Андрія Шевченка й Андрія Вороніна.

Іщенко: "Збірна матиме інших лідерів, нехай і не таких яскравих, як Шевченко"
Фото: segodnya.ua

- Як би комусь не було прикро, рано чи пізно це повинно було статися. Думаю, в цій ситуації доречний старий постулат: "Король помер. Нехай живе король!". Так було завжди. У спорті також не раз видавалося, що без якоїсь людини ми вже нічого не зробимо. Але знаходилися інші, які продовжували справу.

Андрій Шевченко багато корисного зробив для нашого футболу, він залишиться взірцем для наступних поколінь футболістів. Водночас, упевнений, у нашої збірної будуть інші лідери. Нехай не такі яскраві, як Шевченко. Сподіватимемося, що вони матимуть ті якості, які потрібні лідерам національної команди.

- Ті лідери, які здатні замінити старожилів, на Євро-2012 вас не розчарували? Підозрюю, ви мали на увазі Олега Гусєва, Євгена Коноплянку, Андрія Ярмоленка...

- До цього переліку ще можна додати Ракицького. Так, ви правильно назвали імена лідерів. За ними майбутнє нашої збірної. На першості Європи їм не все вдалося. Але помітна перспектива. Гра проти англійців показала, що підбір наших гравців ні в чому не поступається грандам європейського футболу. Отже, маємо перспективу. Просто уважніше потрібно ставитися до проблем юнацького та молодіжного футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram