>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Надаль зазнав краху на Вімблдоні

Поки все прогресивне людство обговорює Євро-2012, у Лондоні відбуваються найцікавіші речі.

Надаль зазнав краху на Вімблдоні
Фото: EPA/UPG

Вімблдонський турнір зосереджує в собі все свіже, що є в тенісі. Саме тут навіть в умовах тотальної переваги "Великої Четвірки" два роки поспіль на стадії чвертьфіналів вилітав 6-разовий тріумфатор турніру Роджер Федерер. Саме тут цього року вже в першому колі "зачохлили" Томаш Бердих і Вінус Вільямс. Саме тут у другому раунді не стало (страшно сказати) самого Рафи Надаля (2-й у світі). Минулорічний фіналіст у п'ятьох сетах програв сотій (!) ракетці світу чеху Лукашу Росолу - 7:6 (11:9), 4:6, 4:6, 6:2, 4:6.

Суперники зробили безліч ейсів: Надаль - 19, чех - 22. Росол зробив більше невимушених помилок (29 проти 16), але й вінерсів забив побільше - 65/41! А загальна кількість виграних очок становить 139:137 на користь чеха.

У другому колі Лукаш зустрінеться з кривдником Надаля на турнірі в Галлі - німцем Кольшрайбером. Сам же Рафа, навіть якщо Роджер Федерер незабаром повторить його приклад, з Вімблдону піде в ранзі третьої ракетки світу...

Додамо, що в одиночних розрядах турніру не залишилося українців. Олександр Долгополов (22-й) у трьох сетах програв французові Паре (55-й) - 6:7 (2:7), 4:6, 4:6. А Катерина Бондаренко також у другому колі програла сербці Ганні Іванович (14-я) - 3:6, 6:7 (3:7). У першій партії Катя вела з брейком 3:2, а в другій - 2:0. Бондаренко зробила 8 подвійних помилок (це ще й небагато) і виграла лише 27% м'ячів на другій подачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram