>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Блохін: "Селезньов узяв участь у Євро - двічі на допінг-контроль сходив"

Однією з основних тем сьогоднішнього спілкування тренерського штабу збірної України з журналістами став той факт, що деякі футболісти національної команди - зокрема Євген Селезньов - так і не отримали шансу зіграти на Євро-2012.

Блохін: "Селезньов узяв участь у Євро - двічі на допінг-контроль сходив"
Фото: EPA/UPG

- Чому в перших матчах ви поставили пару центральних захисників Хачериді-Михалик? Чому Михалик, а не Ракицький?

- Не хочу на персоналії переходити, - зізнався Олег Блохін. - Підуть питання, а чому не поставив Кучера, Селезньова, Ротаня...

Ми ухвалили таке рішення - маю я рацію чи ні, вам судити, але на персоналії переходити не буду. Ми це залишимо при собі. Вибачте, на питання не відповідатиму.

- Матч з Англією. Остання заміна - Бутко, з розрахунком на те, що Гусєв висуватиметься вперед. Не шкодуєте, що не випустили Селезньова? 14 голів - не показник, але 72-го ви забили ті самі 14 голів.

- Я не ображаю Селезньова. Але я поясню. Річ не в Селезньові. Перепрошую, що торкнувся цієї теми. Я не хотів його ображати. Напевно, не вина Селезньова, що він стільки забиває. А мене порівнювати не треба. Я в 19 років забив 14 м'ячів, але потім я ріс, забивав більше.

- Ми пошкодували, що Бутка раніше не випустили, - долучився до розмови Юрій Калитвинцев. - А Селезньова залишили на лавці тому, що ми бачили його стан і не ризикнули. Але слід розуміти, що не можуть на полі 15-16 осіб грати. Нам дуже прикро, що зіграли не всі.

- Якщо ви думаєте, що ми обмежуємо гравців "Шахтаря", то ви велику помилку робите! - продовжив Блохін. - Для мене не існує на цій посаді клубних інтересів. Ми взяли Бутка з "Іллічівця". Порівняйте рівень "Іллічівця" і рівень Ешлі Коула. Напевно, не на користь "Іллічівця". Тож не треба створювати конфлікт між киянами і донеччанами. Женя - прекрасний хлопець, але ми не могли поставити всіх. А хтось скаже, що треба було взяти Федецького, хтось - ще когось.

Ми шкодуємо, що багатьом не дали зіграти. Так само, як я жалкував, що Назаренко не зіграв на чемпіонаті світу, але настав його час - і він зіграв на Євро. Не можуть усі зіграти. Бачили б ви очі тих трьох, кого ми не внесли в заявку. Це було найскладніше.

Одне тільки перебувати під знаменами збірної на Євро - це вже велика честь. Вони відстоювали честь країни. Завдання не виконано, ми це визнаємо. Ніхто відповідальності з нас не знімає. Але ми боролися на благо країни.

- Хороший приклад навів Олег Володимирович із Назаренком, - вважає Калитвинцев. - Тож якщо Кучер, Шевчук, Селезньов, Ротань не зіграли на Євро, то, дай Боже, всі вони зіграють на ЧС-2014. Повторюся, вони в обоймі, вони матимуть багато часу для того, щоб проявити себе.

- До речі, хочу привітати Женю Селезньова - він на Євро-2012 двічі на допінг потрапив, - зазначив Блохін. - Тож теж узяв участь у Євро. Він був такий щасливий, ви б це бачили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram