>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дель Боске: "Нарікання на нудність нашого стилю чуємо постійно"

Головний тренер збірної Іспанії назвав півфінал Євро матчем усього свого життя.

Дель Боске: "Нарікання на нудність нашого стилю чуємо постійно"
Фото: EPA/UPG

Почав дель Боске цілком передбачувано - з відповідей на запитання про персону Кріштіану Роналду:

"Матч проти Португалії, безумовно, стане матчем усього нашого життя. У стартовому складі вийдуть ті, в кого я вірю. Логічно, що зараз є багато розмов про Роналду. Ми чудово усвідомлюємо рівень загрози від нього. Він дуже сильний, до того ж грає в чемпіонаті Іспанії. Це ще один фактор, який підігріває інтерес. Ми намагатимемося зупинити Роналду - це зрозуміло. На останньому ЧС ми вже грали проти Португалії і проти Кріштіану особисто. Ми знаємо, як його зупинити, і постараємося зробити це завтра. Суть захисту проти Роналду залишається незмінною".

"На полі нам треба бути самими собою. Звичайно, ми повинні віддати належне нюансам, пов'язаним з грою нашого суперника. Але варто грати у свій футбол, робити свою роботу. Тоді на нас чекає успіх. Якщо ми почнемо повільно, це може стати небезпекою. Втім, Іспанія вже показала, що може грати в таких умовах. У нас є досвідчені гравці, які чітко розуміють усі виклики, що очікують нас завтра. Не думаю, що Португалія змінить свій стиль. Її склад залишається незмінним, і не думаю, що він зміниться, крім травмованого Поштіги. Вони стабільні, тренер знає, що робити з командою. Думаю, ми побачимо ту саму Португалію, що й зазвичай", - зазначив ентренадор іспанців.

Багато згадували журналісти і про останній бій команд. Восени 2010-го в Лісабоні команда Паулу Бенту просто розгромила діючих чемпіонів світу з рахунком 4:0, повністю домінуючи на полі. Втім, це сталося в товариському матчі:

"Звичайно, з 2010-го багато чого змінилося. Перший матч 2010-го був матчем чемпіонату світу, який був архіважливим для нас. У товариському матчі в Лісабоні Португалія однозначно зіграла краще. Завтра ми будемо грати без Пуйоля і Вільї. Їх не було в товариському матчі, що в дечому вплинуло на його результат. Сподіваюся, завтра ми будемо домінувати і нам усе вдасться без цих хлопців", - говорить дон Вісенте.

Розмови про занудність іспанського стилю гри продовжилися і за участю головного тренера:

"Ми не хочемо стагнації, ми хочемо йти вперед. Два трофеї, завойовані 2008-го і 2010-го, реально відображають якість нашої гри. Зараз ми маємо потрібний стиль. Стиль, який приносить успіх. А нарікання на його нудність ми чуємо постійно", - сказав дель Боске.

"Деякі гравці втомилися через спеку, через перепади температури в Польщі й Україні. Усе гаразд, усі працюють. Звичайно, завтра ми повинні зіграти активно. Наші гравці гарні, сильні фізично. Принаймні ніхто не скаржився на самопочуття. Щодо Фернандо Льоренте, він не травмований. Це гарний виконавець, який належно працює на тренуваннях. А те, що він не грає, - це через конкуренцію в команді", - впевнено резюмував тренер іспанців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram