>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Завдяки Євро Україна здійснила ривок у модернізації інфраструктури

Одночасно з проведенням чемпіонату Україна буде спостерігати пожвавлення свого внутрішнього ринку.

Завдяки Євро Україна здійснила ривок у модернізації інфраструктури

Підготовка до чемпіонату Євро-2012 була гідною, для цього організатори доклали колосальних зусиль.

Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив віце-президент Української спілки промисловців і підприємців, голова наглядової ради компанії "МТ-Інвест", заслужений економіст України Мирослав Табахарнюк.

"Слід віддати належне уряду країни, органам місцевого самоврядування, які складної кризової пори, за умов обмежених бюджетних можливостей зуміли сформувати сучасні, європейські умови для футбольних фанатів, міжнародних гостей і учасників чемпіонату, а також бізнесу, громадянському суспільству загалом за підтримку і просування українських національних інтересів", - сказав він.

Експерт висловив упевненість у тому, що Україна отримає значну вигоду від проведення чемпіонату.

"Причому вона (вигода, - Ред.) позначиться і на економічному, соціальному добробуті нашої країни, і матиме суттєвий вплив на підвищення її туристичної привабливості.

Ефект від Євро-2012 буде і короткостроковим, і довгостроковим. Одночасно з проведенням чемпіонату Україна буде спостерігати пожвавлення свого внутрішнього ринку - зростатимуть продажі товарів і послуг, збільшиться приплив іноземної валюти, що позитивно вплине на зростання ВВП і всього платіжного балансу України", - вважає Мирослав Табахарнюк.

Проведення чемпіонату дозволило здійснити низку проектів, які в іншому разі так і залишилися б нереалізованими протягом найближчих 5-10 років.

— Дмитро Сологуб, начальник відділу аналізу та досліджень Райффайзен Банку Аваль

На його думку, завдяки Євро-2012 Україна здійснила справжній ривок у модернізації інфраструктури.

"Після чемпіонату українці ще довго будуть користуватися новими дорогами, аеропортами, залізничними станціями, висококомфортабельним транспортом. Сучасні стадіони, збудовані згідно з кращими міжнародними стандартами, сприятимуть належній підготовці юного покоління футболістів, будуть служити майданчиком для проведення масштабних публічних заходів, у тому числі міжнародного рівня. Вдуматися тільки, зазвичай для модернізації своєї інфраструктури, реконструкції аеропортів, будівництва нових готелів, стадіонів країні потрібно мінімум п'ятнадцять років, а ми здійснили такий обсяг робіт лише за шість!" - зазначив експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram