>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федір Ємельяненко: "Був дуже радий, що не розчарував свою сім'ю і всіх, хто був присутній у залі"

Після переконливої перемоги над Педро Хіззо найкращий важковаговик в історії змішаних єдиноборств Федір Ємельяненко таки наполіг на тому, що його рішення покинути ринг остаточне.

Федір Ємельяненко: "Був дуже радий, що не розчарував свою сім'ю і всіх, хто був присутній у залі"
Фото: www.bel.ru

Ємельяненка чекали на святковому бенкеті, але він ще довго відповідав на запитання, а потім навіть вийшов на вулицю до вболівальників, які хотіли наостанок іще раз сказати йому: "Федоре, ти найкращий!". Коли Федір вийшов до журналістів, ніхто спершу не наважувався запитати його про головне - чи був цей бій для нього останнім.

- Наскільки складно в рингу зберігати контроль над собою і не робити необдуманих вчинків? Адже завжди можна отримати дуже неприємний удар.

- Звичайно, як і завжди, дуже хотілося перемогти. Та оскільки я проводив бій удома, в Росії, відчувалася додаткова відповідальність. Намагалися з Божою допомогою контролювати ситуацію.

- Що можете сказати про суперника?

- Педро - дуже серйозний, титулований суперник із сильним нокаутуючим ударом. Його лоукікі, напевно, найсильніші в ММА. Але, дякувати Богу, в мене все вийшло сьогодні, і добре, що вдалося перемогти без травм.

- Ви готували альтернативні варіанти ведення поєдинку чи була якась глобальна тактика, якої притримувалися би в будь-якому випадку ?

- Глобальної тактики ніколи немає. Є напрацювання ведення бою - і лежачи, і стоячи. Але які удари чи прийоми пройдуть - невідомо. Неможливо передбачити, як піде поєдинок. Тому що перше вдалося, те й намагаємося використовувати.

- Деякі спеціалісти говорили, що вам навіть цікаво перевершити спортсмена-ударника саме в ударній техниці. Це правда?

- Якоюсь мірою так, - усміхається Ємельяненко. - Але не завжди. Впродовж бою все-таки намагаюся використовувати слабкі сторони суперника, а не працювати там, де він сильний. Сьогодні зрозумів, що перевершую Педро в швидкості, добре відчуваю дистанцію, і тому все, дякувати Богу, так і вийшло.

- Юдзі Сімада - досвідчений суддя. Як прокоментуєте його рішення зупинити поєдинок майже відразу після того, як Хіззо впав?

- Це японський рефері з "Прайда". В "Прайді", коли поєдинки закінчуються, ні в кого не виникає запитання, рано рефері зупинив бій чи ні.

- Це дуже хвилюючий вечір для вас. На турнірі була присутня ваша сім'я. Що ви відчували перед боєм, коли на екрані показували відео найкращих поєдинків з вашою участю, під час бою і після нього?

- Під час поєдинку я намагаюся думати про сам бій. А після нього, звісно, був дуже радий, що не розчарував свою сім'ю і всіх, хто був присутній у залі.

- Федоре, мабуть, головне питання, заради якого ми всі тут зібралися: чи продовжуватимете кар'єру? Блискучий бій, але невже він був для вас останнім?

- Спасибі вам велике за теплі слова, але я думаю, що час настав. Проте не забувайте, що а мене попереду ще чемпіонат світу з бойового самбо.

- Чому ви думаєте, що справді настав час завершити кар'єру?

- По-перше, дві мої доньки ростуть без мене і мені дуже важко це бачити. Сім'я, звісно, для мене значно важливіша, ніж бої. Насамперед я керувався саме цим. Чим тепер займатимуся? Найближчий час планую провести з рідними і близькими, а далі подивимося.

- Можете назвати імена російських бійців, які могли би стати вашими наступниками й так само успішно виступати на світовій арені?

- На сьогодні маємо Олександра Ємельяненка, Сергія Харитонова ... Віталій Мінаков добре починає. Думаю, що хтось із них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram