>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Двоє греків попрощалися зі збірною

Кар'єру в головній команді країни завершили голкіпер і нападник.

Двоє греків попрощалися зі збірною
Никос Либеропулос
Фото: EPA/UPG

Форвард Нікос Ліберопулос і голкіпер Костас Халкіас оголосили про завершення міжнародної кар'єри.

Для Ліберопулоса, якому в серпні виповниться 37, останнім матчем за збірну стала чвертьфінальна гра на Євро-2012 проти німців (2:4). Форварда замінили на 76-й хвилині.

"Я переживаю почуття гордості за те, що зумів дістатися до такої стадії турніру з цією командою, - заявив нападник. - Збірна для мене стала практично сім'єю. Наприкінці матчу я зрозумів, що не хочу залишати поле. Я точно продовжу підтримувати команду, але вже як уболівальник".

Халкіас, якому 38 років, був найстаршим гравцем Євро-2012. У другому матчі групового етапу проти збірної Чехії голкіпер отримав травму, яка не дозволила йому грати далі. Місце у воротах зайняв 27-річний Міхаліс Сіфакіс.

"Я гордий і щасливий, що зумів узяти участь у спробі збірної Греції дійти до матчів плей-оф. Цей місяць був одним із найкращих у моїй кар'єрі, - сказав Халкіас. - Зараз мене переповнюють позитивні емоції - я міг тільки мріяти про таке завершення міжнародної кар'єри".

Халкіас викликали в збірну з 2001 року, при цьому місця в основному складі голкіпер не мав, провівши за весь цей час лише 32 матчі. Ліберопулос у національній команді з 1996 року: на момент завершення кар'єри він встиг узяти участь у 76 матчах, в яких 13 разів вразив ворота суперника.

Нагадаємо, що українська збірна після Євро-2012 також втратить двох гравців: із команди йдуть форварди - Андрій Шевченко і Андрій Воронін. Утім обидва ще проведуть прощальний матч у головній команді країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram