>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич став почесним громадянином Харкова

Сесія Харківської міської ради удостоїла звання "Почесний громадянин міста Харкова" головного тренера ФК "Металіст" Мирона Маркевича, повідомляє офіційний сайт клубу.

Маркевич став почесним громадянином Харкова
Фото: most-harkov.info/Дмитрий Неймырок

Мирон Маркевич прийшов у ФК "Металіст" 2005-го після декількох доволі складних років професійного життя на запрошення президента і власника клубу Олександра Ярославського. На чолі з Мироном Богдановичем "жовто-сині" стали шестиразовими володарями бронзових медалей Чемпіонату України, а в сезоні 2011/2012 вперше у своїй історії вийшли у чвертьфінал Ліги Європи.

У "Металісті" Мирон Маркевич став рекордсменом за кількістю проведених у вищій лізі чемпіонатів України матчів як головний тренер клубу - більш ніж 500 матчів, а провідні спортивні газети й інтернет-видання неодноразово визнавали його найкращим тренером України. Саме з "Металіста" Мирона Маркевича запросили очолити збірну України, яка за час його перебування на посаді головного тренера не програла жодного матчу.

Президент клубу Олександр Ярославський неодноразово повторював: "Маркевич піде з клубу тільки разом зі мною. А я з "Металіста" нікуди йти не збираюся".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram