>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Журналіст LB.ua: "Блохінові скрізь ввижаються вороги"

На прес-конференції, присвяченій матчу Англія - Україна (1:0), вухо наставника збірної різонуло гостре слівце в питанні журналіста, і він запросив його на "чоловічу розмову".

Журналіст LB.ua: "Блохінові скрізь ввижаються вороги"
Фото: Макс Левин

Спецкор "Советского спорта" поговорив з опонентом Блохіна - Євгеном Швецем, редактором відділу "Спорт" LB.ua.

"Я відреагував на багаторазове примовляння Блохіна, що "команда зіграла чудово". Напевно, частині вболівальників гра нашої збірної в матчі з Англією (0:1) могла сподобатися на тлі жахливої гри з французами (0:2). У такому разі й висловлювання Блохіна комусь могло видатися доречним. Але я не зміг промовчати, коли почув слово "чудово".

Олег Володимирович начебто м'яко так відреагував, хоч і було щось від бійцівських замашок. Адже він не "тикав" цього разу, а "викав", що вже свідчить про якусь стриманість", - сказав журналіст.

"Можна, звісно, покивати: так, чудова була гра, Олеже Володимировичу. У слов'ян такий менталітет: добрі, відхідливі, швидко забуваємо, що треба в невдачах розібратися. Через пару місяців нам буде здаватися, що Євро для збірної і справді минуло чудово і зараз ми ще додамо. Блохінові достатньо було сказати, що збірна провела турнір на своєму звичайному рівні. Насправді ніхто з перспективних гравців не зіграв сильно - ні окремо, ні в команді", - зазначив журналіст.

Швець вважає, що спілкування з Блохіним нагадує ходіння мінним полем: "Ніколи не знаєш, як він відреагує і які емоції будуть найближчої хвилини. Причому питання може бути абсолютно невинним. А в контратаки тренер переходить майстерно.

А останнім часом в Олега Володимировича почалося щось схоже на манію переслідування. Скрізь йому ввижаються вороги. Не даремно він закінчив свій спіч на прес-конференції фразою: пишіть, що хочете, тільки підписуйтеся. Напередодні Євро, після поразки від Туреччини, він сказав приблизно таке журналістам: "Ви мені в обличчя посміхаєтеся, а поза очі критикуєте". Можливо, він щось знає. Адже у Федерації футболу очікуються кадрові зміни".

Відповів журналіст і на питання, чому ж він не прийняв запрошення Блохіна піти "за лаштунки" і поговорити по-чоловічому: "Ну що ви. 30-річний бугай - а зріст і вага в мене достатні - піде кудись наодинці розбиратися чи битися із уже посивілим заслуженим тренером. Я виглядав би дурнем! Добре, що ми не переступили розумної межі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram