>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА: "Результат матчу Україна - Англія залишається"

Рішення арбітра є остаточним.

УЄФА: "Результат матчу Україна - Англія залишається"

Союз європейських футбольних федерацій (УЄФА) не буде карати санкціями угорського арбітра Віктора Кашшая за те, що він не зарахував забитий збірною України гол у ворота збірної Англії під час матчу Євро-2012 у Донецьку 19 червня.

"Не буде жодних наслідків, окрім оцінки судді та його асистентів, яка, очевидно, буде не такою, якби вони не допустили цієї помилки", - сказав представник УЄФА Томас Джордано.

Співрозмовник агентства зазначив, що УЄФА за результатами кожного з матчів виставляє бали суддям за десятибальною шкалою, на підставі яких за кількома матчами визначають їхній рейтинг, який може змінюватися залежно від того, наскільки добре вони виконують свою роботу.

"Одна помилка в одному матчі не є мотивом (для зниження рейтингу), тільки у випадку кількох випадків поганої роботи під час кількох матчів", - зазначив він.

Джордано звернув увагу, що футболісти також під час матчів часто допускають різні помилки, зазначивши, що ніхто за це їх не карає санкціями.

Представник УЄФА також сказав, що європейська федерація не буде перераховувати балів збірної України, яка за результатами поєдинку з Англією вибула з боротьби за вихід із групової фази Євро-2012.

"Щодо результату гри, то нічого не змінюється. Рішення арбітра є остаточним", - сказав він.

Джордано назвав незарахування гола української команди "фактичної помилкою, яка не стосувалася порушень правил гри", зазначивши, що "такого типу рішення не можна змінити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram