>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Блан: "Необхідно щільно грати з Шевченком"

Тренер збірної Франції дав прес-конференцію перед матчем з Україною.

Блан: "Необхідно щільно грати з Шевченком"
Фото: EPA/UPG

Головний тренер французів не оголошував свого стартового складу, а також відмовився оцінювати дії окремих гравців. "Я відповідальний не за те, як грає той чи інший футболіст, а за те, як виглядає вся команда, - зазначив Блан. - І в цьому сенсі маю зазначити, що ми не можемо дозволити собі розпочати другий матч так само незграбно, як гру проти англійців".

Блан вважає, що в першому турі його підопічні вийшли на пристойний рівень, починаючи десь із 30-ї хвилини. "Це добре, що ми змогли зібратися і відіграти пропущений гол. Але якби Англія забила на початку матчу двічі, цього могло й не статися. Ми повинні відразу включитися, не дозволяючи собі розгойдування, а ще кожен повинен зробити на полі більше, ніж належить до його безпосередніх обов'язків".

На гру зі збірною України Блан ставить перед командою гранично конкретну задачу. "Ми повинні думати тільки про перемогу. Знаю, що нас очікує дисциплінований і швидкий суперник, але якщо ми продемонструємо свої кращі якості, все буде добре. Необхідно бути впевненими в собі й одночасно спокійними. Але головне, не дозволяти собі вимикатися. Так, я чув, що тренер суперника нас не боїться, але водночас поважає".

Наставник триколірних не заперечує того факту, що рік тому його команда здобула в Донецьку переконливу перемогу (4:1) над синьо-жовтими, однак "той виграш вже нічого не означає". Відтоді в обох збірних багато що змінилося. "Неможливо порівнювати товариські поєдинки з офіційними матчами, тим паче - в рамках фінального турніру чемпіонату Європи", - заявив Блан.

Окремих слів від тренера французів удостоївся автор дубля у ворота шведів Андрій Шевченко. "Я знаю, що таке протистояти такому форвардові, як Шева, - додав наставник французів. - Так, йому вже не 20 років, він не має тієї швидкості, проте він усе одно виконує свою роботу. Я буду вимагати від захисників одного - не залишати Шевченкові вільного простору. Необхідно дуже щільно грати з ним, зберігаючи концентрацію від першої до останньої хвилини".

Блан розуміє, що певні корективи в дії футболістів унесуть і погодні умови. "Утім, спека буде заважати обом командам. За таких умовах велика різниця - виходити на поле о 19:00 чи о 21:45. Інтенсивність дій у цих матчах не варто навіть порівнювати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram