>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Блохін: "Перше завдання - налаштувати команду"

Тренер збірної України прокоментував майбутній матч із Францією.

Блохін: "Перше завдання - налаштувати команду"
Фото: Макс Левин

Наближення матчу з Францією впливає на поведінку головного тренера збірної України. Олег Блохін максимально сконцентрований на майбутній зустрічі, тому обов'язкові, майже щоденні зустрічі на прес-конференціях із журналістами, таке враження, трохи обтяжують його. Тим паче, що постійно доводиться відповідати на схожі питання.

Утім, витримки Олегові Володимировичу не позичати. Він, щоб розрядити напруження через поганий переклад питання з французької, і пожартувати не проти.

Так сталося, що в питанні французького журналіста про роль Шевченка і про те, що він подає команді, тлумач пропустив слово, на що Блохін жартома відповів, мовляв, що ще він може подавати - чай, каву. Очевидно, слова переклали в прямому сенсі, після чого тренерові кілька разів довелося повторювати, що це жарт. А капітан, уточнив тренер, подає приклад професіоналізму іншим футболістам.

Щодо матчу з Францією, то Олега Блохіна хвилює приблизно те саме, що й Блана. А саме - прогноз погоди, який обіцяє спеку. "Що ми можемо змінити, - говорить наставник. - Треба грати. Завтра подивимося, у кого більше сил і бажання в цій ситуації вижити. Простій людині теж складно за такої погоди".

За словами тренера, останніми днями він намагався відволіктися трохи від футболу, адже психологічно дуже складно переживати тиск, якого постійно зазнає команда і під час ігор, і після них. Емоції зашкалюють. "Але це мені не зовсім вдавалося, - ділиться враженнями тренер. - Усе одно повертався до майбутньої гри. Мені, як я вже казав, не вистачило декількох тижнів, щоб виправити деякі шорсткості в грі. Однак такі самі проблеми мають й інші команди. Наприклад, те, як грала Голландія в захисті з німцями, то в них ще гірше, ніж у нас".

Має Олег Блохін і проблеми зі складом. Деякі футболісти мають ушкодження. "Не переломи, слава Богу, але сумніви певні є, - ділиться тренер. - Тому зі складом почекаю до завтра. А як будемо грати? У нас з'явилися гравці, які дозволяють змінювати тактичні схеми. На їх втілення може вплинути спека, адже пресингувати 90 хвилин за високої температури неможливо. Це я по собі знаю.

А моя перша задача - налаштувати команду, щоб вона нікого не боялася, і зробити все можливе, щоб ми вийшли в плей-оф. Ця робота триває вже три дні. У психологічному плані".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram