>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Команда Sixt Ukraine їде на ралі "Шовковий шлях-2012"

Гонка відбуватиметься із 7 по 13 липня.

Команда Sixt Ukraine їде на ралі "Шовковий шлях-2012"
Фото: Предоставлено Sixt Ukraine

Українську ралійну команду SIXT UKRAINE зареєстровано як учасницю ралі "Шовковий шлях-2012", що пройде на території Росії за маршрутом Москва-Геленджик. Лідер і перший пілот команди Вадим Нестерчук виступить на позашляховику Toyota Land Cruiser категорії Т2. Асистувати йому буде штурман Лоран Ліхтлейтер.

За словами Вадима Нестерчука, "Шовковий шлях" - це відмінна гонка, вона ідеально підходить для підготовки команди до "Дакару". Звичайно ж, краще було б виступити в категорії Т1, враховуючи, що наша мета - "Дакар-2013", але це трохи суперечить нашому завданню на Кубок світу, на який ми їдемо в категорії Т2. Ми маємо всі шанси виграти Кубок світу, а тому ми хочемо отримати хороший досвід їзди на Т2 у степових умовах. Із задоволенням візьмемо участь у цій гонці, і, сподіваюся, це буде така сама складна і цікава гонка, як і попередніми роками".

Керівник групи механіків команди SIXT UKRAINE Віталій Бутинець заявив: "Автомобіль, у якому буде брати участь наша команда, до ралі підготовлено на 90%. Залишилися невеликі доопрацювання у вигляді заміни лобового скла, бамперів і доукомплектування авто. Переглянемо додатково електронну складову і основні вузли й агрегати автомобіля".

Цього року ралі "Шовковий шлях" матиме сім етапів, триватиме із 7 по 13 липня. Дистанція гонки - 3 823 кілометри, з них спецділянок - більш ніж половина маршруту, що дає всі підстави говорити, що траса цього року стане ще більш спортивною. Порівняно з попередніми гонками її оновлено на 70%. Найдовша спецділянка гонки - кільце біля м. Еліста (580 км). Знайдено нові незвідані досі ралійні маршрути, додано пустельні зони. Частка пісків у загальній довжині спецділянок становить 45%! У програмі цього року - два кільцеві етапи: у Волгограді й Елісті. "Бойові" екіпажі зможуть у ці дні зосередитися на спортивній частині змагань, а журналісти, учасники категорії "Асистанс" і механіки в бівуаках буде змога спостерігати за ситуацією на етапі. "Шовковий шлях-2012" буде напруженим із самого початку до кінця.

Розвідка маршруту, яку здійснювали відповідальні за написання роудбуку Стефан Ле Бай і П'єр Лартіго, триразовий переможець ралі "Дакар" і переможець перегонів Париж-Москва-Пекін, засвідчила, наскільки цікава траса чекає на учасників цього року.

П'єр Лартіго: Якщо говорити про категорію "Джипи", то кожен етап має ділянки, які підходять і для машин з двома ведучими колесами, наприклад, на купині, і більш звивисті ділянки для повнопривідних автомобілів... Те саме і для вантажівок! Ні, справді, мені маршрут дуже сподобався! Організатори знайшли дуже різноманітні ділянки, але водночас дуже врівноважені, і при цьому значна частина - на тлі казкових краєвидів. Якщо бути чесним, зараз я шкодую тільки про одну річ: я - не учасник".

Українська команда SIXT UKRAINE на торішньому "Шовковому шляху" продемонструвала відмінну боротьбу і посіла 4 місце в абсолюті, виступаючи на позашляховику категорії Т1. Тепер же - на Land Cruiser категорії Т2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram