>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Новачок "Донбасу": "Завжди хотів повернутися в рідну країну"

Екс-нападник воскресенського "Хіміка" Максим Квітченко, який нещодавно поповнив лави хокейного клубу "Донбас", радий можливості повернутися в Україну.

Новачок "Донбасу": "Завжди хотів повернутися в рідну країну"
Фото: championat.com

- Емоції тільки позитивні, - зазначив Максим. - Я давно хотів, щоб в Україні піднімався рівень хокею. Завжди хотів повернутися в рідну країну.

- Очікував пропозиції від "Донбасу"?

- Якщо чесно, то ні. Розглядалися інші варіанти, але потім на мене вийшов "Донбас", і я дуже радий цьому. "Донбас" - це престижно, це чудово. Я радий, що в нашій країні хокей потихеньку почав розвиватися.

- Готовий до дебюту в КХЛ?

- Мене очікує дуже багато роботи, багато зусиль для того, щоб дебютувати в КХЛ. Будемо готуватися. У Континентальну хокейну лігу ніхто просто так не потрапляє, тому потрібно старатися.

- Розраховуєш на підтримку напарників із "Хіміка", які разом з тобою перебираються в Донецьк?

- Безумовно, впевненість від цього є. Для мене це свої люди, товариші. Ми будемо один одного підтримувати, допомагати. Те, що Ілля і Єгор будуть разом зі мною в "Донбасі" - тільки додає мені впевненості.

- Тепер шанси на потрапляння в національну збірну України зростають?

- Думаю, що так. Усе-таки я повернувся на батьківщину. Раніше я грав у Росії, багато чого не було видно тренерам. А тут я вже буду перед очима, тому мені здається, що шанси вже вищі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram