>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Євро-2012 змінить Україну, - експерти

Чемпіонат повинен зіграти і на імідж України, і на моменти, пов'язані з тим, що багато хто відкриє для себе Україну.

Євро-2012 змінить Україну, - експерти
Фото: EPA/UPG

Євро-2012 - наймасштабніший спортивний захід за всі роки незалежності України, і, судячи з останніх заяв керівництва УЄФА, обидві приймаючі країни змогли підготуватися до єврочемпіонату.

Про це в коментарі

Інституту Горшеніна заявив голова партії "УДАР" і чемпіон світу в супертяжкій вазі за версією WBC Віталій Кличко.

"За

місяць чемпіонату ми можемо продемонструвати нашим гостям, що українці - такі самі європейці, як поляки, французи, чехи або німці. Шість років тому Німеччина приймала чемпіонат світу з футболу і показала прекрасний приклад того, як таку спортивну подію можна використовувати на благо країни. Чемпіонат світу-2006 змінив Німеччину. Я дуже хотів би, щоб Чемпіонат Європи 2012 року змінив Україну", - сказав він.

Після проведення Чемпіонату Євро-2012 у європейських ЗМІ з'являться позитивні повідомлення про Україну - вважає

старший радник ПАТ "Альфа-Банк", член ради Національного банку України Роман Шпек.

В інформаційному висвітленні Євро-2012 не дотримано балансу думок і фактів

— Катерина Венжик, головний редактор інтернет-видання Delo.ua

"Я бачив скільки людей, які вперше були у Львові, захоплювалися, і наскільки вони по-людськи говорили - як шкода, що ми сюди не приїхали раніше. Я впевнений, що таких висловлювань після відвідин Харкова, Донецька, Києва, Львова, околиць цих великих міст буде набагато більше. І, звичайно, всі ми від цього виграємо, ми будемо інформаційно більш зрозумілі. Що не тільки Андрій Шевченко, брати Клички і Чорнобиль або сьогоднішні політичні процеси - це те, що асоціюється з Україною. Керівник уболівальників англійської збірної, які приїхали в Україну, приїхав до Києва і сказав - яка дивна країна!" - сказав експерт.

При цьому Роман Шпек зазначив, що його дивують розмови про економічні вигоди України від проведення чемпіонату. "Ми повинні говорити про довгострокові вигоди, а не про те, що приїхали люди - хто на тиждень, хто на три - і вони змінять країну. Країну повинні змінити українці, але українцям буде легше це все робити, коли побачать, що ми дійсно, за духом, за поведінкою - європейська нація", - сказав він.

Так само вважає - що Євро-2012 позитивно позначиться на іміджі України в майбутньому - виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

"У кожнім разі чемпіонат повинен зіграти і на імідж України, і на моменти, пов'язані з тим, що багато хто відкриє для себе Україну. У майбутньому ефект можна пов'язувати з великими інфраструктурними проектами, які реалізовували під час підготовки до чемпіонату, - це і будівництво доріг, і будівництво мостів, і будівництво аеропортів, транспортних розв'язок. Це довгострокова інвестиція, і розраховувати на те, що вона окупиться протягом такого короткого часу, коли проводять чемпіонат, - щонайменше наївно. Насправді очікувати ефекту треба в довгостроковій перспективі", - вважає експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram