>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Блохін: наприкінці матчу така була запара, що мати рідна!

Наставник збірної України зізнався, що перед грою йому наснилося, що Шевченко забив два голи.

Блохін: наприкінці матчу така була запара, що мати рідна!
Блохин популярно всем всё объяснил
Фото: Макс Левин

Олег Блохін після перемоги над Швецією у стартовому матчі Євро-2012 з рахунком 2:1 трішки покритикував своїх гравців, висловив бажання "витягнути ноги" і покартав журналістів за некоректність.

- Мені сон наснився сьогодні, що Андрій два голи забив... (Сміх у залі).

Якщо ж говорити про матч, то вважаю, що в першому таймі ми мали територіальну й ігрову перевагу. Окрім моменту з Ібрагімовичем, коли з ним не дали ради і він влучив у штангу. В іншому ми володіли перевагою. Було таке враження, що шведи вийшли грати на нічию: стали на своїй половині, намагаючись діяти на контратаках через Ібрагімовича. Ми ж мали моменти для взяття воріт, але не використали їх.

У другому таймі збірна Швеції грала не у "фейр-плей": поки Селін лежав на брівці, нам забивався гол. Це не "фейр-плей". І тут я маю претензії. Другий тайм ми почали не гірше, ніж першу половину матчу, але пропустили гол. Я вдячний команді, що вона зуміла переламати перебіг зустрічі, не тільки зрівнявши рахунок, а й вийшовши вперед. Однак кінцівку ми провели неграмотно - позначилися суто психологічний тиск і бажання зберегти рахунок. На таких нервах складно грати.

Але повторюся, це перший матч. До того ж, у шведів гарна команда, її непросто обіграти, хоча ми розібрали її по кісточках. Вона ще завдасть купу неприємностей іншим командам. Нам же зараз потрібно відновлюватися і готуватися до наступних матчів, врахувавши при цьому допущені сьогодні помилки.

- Ви вже вирішили: поїде збірна України з Донецька після матчу з Францією чи залишиться там до поєдинку з Англією?

- Наразі не вирішив.

- Кажуть, що переможного складу не міняють. Відтак чи виникає у вас бажання внести корективи у стартовий склад на матч із Францією?

- У мене зараз виникає бажання заїхати на базу і відпочити. Це точно. Минула лише година після гри, ми не дісталися наразі до французів, треба спершу розібрати свої помилки. І вже після цього вирішуватимемо, змінювати чи ні переможний склад.

- У першому таймі ви не використали своїх шансів. У перерві вірили, що зможете забити в бессарабські ворота і виграєте?

- Баль сказав, що бессарабські ворота треба відкривати, от ми їх і відкрили. (Посміхається).

- Нічия в матчі збірних Англії та Франції - це плюс для збірної України, чи ви воліли б перемогу однієї із цих команд?

- Це питання власне до моїх слів перед матчем зі Швецією про те, що цей поєдинок не стане вирішальним - все одно потрібно буде грати всі три матчі. Щодо суті вашого запитання, то стратегічно нічия в матчі Англія - Франція - це непогано, але як буде насправді, побачимо.

- Таке враження, що ви не в захваті від гри оборони вашої команди...

- Я хіба це сказав? А відчуття різними бувають. У мене, повторюся, є відчуття, що хочеться приїхати на базу і витягнути ноги.

У нас були проблеми в кінцівці гри, треба виправлятися. Не всі допрацьовували. До матчу говорили, що оборони в нас узагалі немає, але у шведів за весь матч був тільки один момент. Ну і кінцівка матчу, звичайно. Така запара у нас була, що мати рідна! Це нагадало мені нашу першу гру на ЧС-2006.

Усі нас також критикували, що в нас немає фізики, але якщо команда носиться 90 хвилин, то як же вона може мати проблеми з фізичною готовністю?

- Ракицький здоровий?

- Чому тільки Ракицький? У мене ще 12 осіб! Некоректне питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram