>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коли закінчиться Чемпіонат Європи, ми будемо нацією, яка ще на одну сходинку відбулася, - нардеп

Країна пройшла серйозне випробування, організувавши один із найбільших форумів, які відбуваються у світі.

Коли закінчиться Чемпіонат Європи, ми будемо нацією, яка ще на одну сходинку відбулася, - нардеп
Фото: sport.segodnya.ua

Результат від Євро-2012 буде набагато позитивнішим і важливішим, ніж витрати на його проведення. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив Олександр Волков, народний депутат (ПР), президент Федерації баскетболу України.

"У нас просто інстинкт самознищення, і нас постійно тягне на негатив. А втім, як на мене, це суцільні позитиви. Привели до ладу дороги, побудували стадіони, навчили людей англійської мови, мобілізувалися. Є купа волонтерів, приїдуть люди зі всього світу, зі всієї Європи - буде обмін культурою, обмін інформацією. Після того, як у Португалії пройшов чемпіонат Європи, вона стала туристичною Меккою, туди почали приїжджати туристи. Я думаю, те саме буде з Україною. Я впевнений: мине Чемпіонат Європи - всі будуть захоплюватися. Я впевнений - все буде добре. Я не можу відповісти за гру збірної - це питання спортивне. Але коли закінчиться Чемпіонат Європи, ми будемо нацією, яка ще на одну сходинку відбулася. Країна пройшла серйозне випробування, організувавши такий масовий, один з найбільших форумів, які відбуваються у світі. Не все визначають гроші. Усе-таки історія, почуття, ідея - вони цінніші для мене", - сказав він.

Народний депутат погоджується з президентом УЄФА Мішелем Платіні, який заявив у Варшаві, що "завдяки Євро-2012 Україна зробила крок уперед на 30 років". При цьому негативні публікації з приводу Євро-2012 в Україні в європейських ЗМІ, на його думку, мають політичне підґрунтя.

"Це політичне замовлення, це робота політичних опонентів, це лобіювання. Повірте! Я - людина зі світу спорту, яка з дитинства їздить по всяких чемпіонатах Європи, олімпійських іграх - молодіжних, дорослих (я маю на увазі баскетбол), брав участь у трьох олімпіадах. У мене на очах проводилась Олімпіада в Атланті, коли я грав і жив там. У мене на очах проводився Чемпіонат Європи з баскетболу в Афінах, я бачив, як Барселона ставала містом перед Олімпіадою, що з неї зробили. Зрозумійте, все, що я бачив, - це тільки позитив. Усе інше - це, скажімо так, політичні замовлення, це робота опонентів - дискредитувати країну, дискредитувати ту політичну групу, яка при владі. Це звичайне лобіювання, яке вкидає у пресу різну інформацію, щоб досягти певних політичних цілей", - вважає Олександр Волков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram