>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Харківську фан-зону Євро-2012 відкрили для відвідувачів

Влада міста обіцяє безкоштовне відвідування в дні матчів.

Харківську фан-зону Євро-2012 відкрили для відвідувачів
Фото: EPA/UPG

Учора, 7 червня, в Харкові на площі Свободи відбулося офіційне відкриття фан-зони Євро-2012.

У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, мер Харкова Геннадій Кернес, генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат.

Також у відкритті взяли участь курсанти Академії Внутрішніх військ України, студенти харківських вузів, спортсмени, учасники творчих колективів міста.

Перед церемонією відкриття куратор офіційних фан-зон Євро-2012 в Києві та Харкові Вілен Матвєєв повідомив журналістів, що фан-зона практично готова до початку роботи. "В принципі, все готове до запуску, незначні технічні недопрацювання усуваємо вже сьогодні. Максимум до завтра все функціонуватиме", - зазначив він.

За словами Матвєєва, в фан-зоні розташовано 36 точок продажу слабоалкогольних, безалкогольних напоїв і снеків, кілька місць для проведення акцій від спонсорів і більш ніж 100 стаціонарних санвузлів. Окрім того, тут розміщено сцену, VIP-зону і прес-центр.

Вхід у фан-зону в дні матчів буде безкоштовним. Буде п'ять нематчевих днів, коли ігри не транслюватимуть, тоді у фан-зоні відбуватимуться концерти. За словами Матвєєва, один або два з них будуть безкоштовними, квитки на інші коштуватимуть близько 50 гривень.

Він уточнив, що в Харкові виступить група "Бумбокс" і учасник американської хіп-хоп групи "Black Eyed Peas" Джейм Гомес (Taboo), тривають переговори про концерт за участю британського діджея і музиканта Fatboy Slim.

13 червня відбудеться концерт відомого голландського діджея Арміна ван Бюрена, а оскільки цього дня грають збірні Голландії та Німеччини, то вхід у фан-зону буде безкоштовним. Вхід у VIP-зону коштуватиме - 400-1000 гривень залежно від статусу матчу, у вартість входить фуршетне обслуговування.

Після завершення трансляцій матчів VIP-зона працюватиме в режимі ресторану та дискотеки. Фан-зона працюватиме до 1 липня.

Нагадаємо, чемпіонат Євро-2012 пройде з 8 червня по 1 липня у восьми містах України та Польщі. В Україні матчі турніру відбудуться в Києві, Харкові, Львові та Донецьку. Напередодні також відкрили фан-зону у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram