>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лікар збірної України: "Радше за все, причина отруєння криється в салаті"

Лікар збірної України Леонід Миронов поділився припущеннями стосовно того, що саме стало причиною групового отруєння гравців і персоналу національної команди перед матчем із Туреччиною:

Лікар збірної України: "Радше за все, причина отруєння криється в салаті"
Фото: ua-football.com

- У такому разі існує зазвичай кілька варіантів. Наприклад, річ може бути в недотриманні санітарно-гігієнічних норм під час приготування їжі. Або ж на кухню доправили неякісні, забруднені або чимось заражені продукти.

Якби все відбувалося не в Німеччині, припустив би можливість підвищеного вмісту в овочах нітратів і нітритів, але в цій країні контроль якості харчів надсуворий. Мені все ж здається, що проблема походить від обслуговуючого персоналу.

- Кого ви маєте на увазі?

- Той злощасний обід у готелі "Монарх" готували кухарі, один з яких був єгиптянином, інший - угорцем, третій - румуном, а четвертий... турком.

- Українські кухарі Володимир Петровиченко і Людмила Рослякова, які супроводжували команду на цих зборах, ніяк не могли проконтролювати якість приготовленої їжі?

- Ніщо не провокувало підозр. Усе на око було свіжим і якісним. Складно встановити справжню причину отруєння, але, найімовірніше, річ була в салаті.

- До чого вдався медичний штаб збірної, щоб поставити гравців на ноги?

- Передусім довелося боротися з дегідратацією - втратою організмом пацієнтів рідини. Терміново були застосовані спершу абсорбенти, потім - ферментні препарати, що підтримують підшлункову залозу і печінку, а також препарати, які повинні зменшити явища гострого гастриту. Ну і, природно, слід було впоратися із загальною інтоксикацією.

- Навіть зараз, як я розумію, залишкові явища отруєння докучають футболістам...

- Досі (розмова відбулася, нагадаю, в ніч із вівторка на середу. - Прим.) погано почуваються Воронін, Мілевський і Михалик.

- Ви переконані, що за решту тижня до матчу зі шведами проблему можна вирішити?

- Медична служба збірної зробить максимум можливого, щоб найближчими днями поставити всіх хлопців на ноги і зробити так, щоб наслідки отруєння не позначилися на їхньому функціональному стані.

- Але були й гравці, які пропустили матч із Туреччиною через втому після зіграних до цього без замін двох контрольних матчів і через мікропошкодження?

- Скажімо, у Андрія Ярмоленка виникли невеликі болі, ниття в ділянці литкового м'яза. Щоб не ризикувати, ми вирішили тимчасово звільнити його від навантаження і дати можливість витримати паузу. Повернувшись до Києва, негайно проведемо ультразвукове дослідження, щоб відкинути внутрішні проблеми, пов'язані з м'язовою тканиною. На мою думку, м'яз просто "перепрацьований" унаслідок втоми. Гострого моменту, який передбачає серйозніші пошкодження, у Ярмоленка не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram