>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Григорій Суркіс: "Преміальні за вихід із групи - два мільйони євро"

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс після товариського матчу збірної України з командою Туреччини закликав не драматизувати результатів останніх спарингів і повідомив про розмір преміальних нашої команди на Євро-2012.

Григорій Суркіс: "Преміальні за вихід із групи - два мільйони євро"
Фото: tltonline.ru

- Якщо порівнювати нинішні товариські матчі з тими, які ми проводили напередодні чемпіонату світу 2006 року, то й тоді ми програвали майже все і зараз програли дві останні товариські гри. Але потім шість років тому ми подолали груповий турнір і стали однією з восьми кращих команд світу. Тому я не вважаю результат сьогоднішньої гри песимістичним і не робитиму жодних висновків, для цього є тренерський штаб.

Окрім того, можу вас повідомити, що напередодні сьогоднішнього матчу десять гравців отруїлися, і деякі з них, незважаючи на такий стан, вийшли на поле. Самі розумієте, в яких кондиціях вони грали. Тож не треба ставитися до результату цього матчу як до якоїсь драми.

Додайте до цього варіації складу, відсутність багатьох ключових гравців. Вважаю, що потрібно підтримати команду, підтримати тренерський склад. Думаю, що коли команда вийде на поле "Олімпійського" на перший матч групового етапу Євро-2012 проти Швеції, і її підтримуватимуть 70 тисяч уболівальників, про сьогоднішню поразку, повірте мені, нічого не буде нагадувати. Дочекаймося цього. Я залишаюся оптимістом.

- Що ви сказали щойно хлопцям у роздягальні?

- Усе те, що сказав вам, те сказав і хлопцям. Порадив їм не надавати ваги результату. Окрім того, оголосив суми преміальних: 2 мільйони євро за вихід із групи, 2 мільйони за вихід у півфінал, 3 мільйони за вихід у фінал і 4 з половиною за перемогу в чемпіонаті Європи. Крім того, на груповому етапі - 500 тисяч за перемогу і 250 тисяч за нічию. Я думаю, якщо ці цифри порівняти з фінансовими стимулами інших збірних команд, то в нас не гірше, а краще.

- Після цього вашого повідомлення настрій у роздягальні покращав?

- Ви знаєте, я вважаю, що фінансова складова - тільки одна з умов успіху. І я думаю, що команда зі мною погодилася. Тому що не можна на такому рівні, як фінальна частина чемпіонату Європи, який проходить у твоїй рідній країні, грати тільки за гроші.

- А що відомо про отруєння футболістів?

- Хлопці отруїлися сьогодні в готелі. Це дуже прикро, але я вже говорив з лікарями команди, і вони сказали що немає жодних підстав для зайвого хвилювання. Мене запевнили, що інтоксикація, яка стала результатом шлунково-кишкового отруєння, не буде жодним чином впливати на тренувальний процес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram