ГоловнаСуспільствоПодії

У Новій Каховці палає п'ятиповерхівка (оновлено)

Ймовірного палія затримали.

У п'ятиповерховому багатоквартирному будинку у Новій Каховці Херсонської області спалахнула масштабна пожежа.

Зараз на місці події працюють 7 відділень пожежно-рятувальних підрозділів області та 25 чоловік особового складу, інформує пресцентр ДСНС в області.

Заначається, що повідомлення про пожежу на даху 5-поверхового будинку по вул. Букіна надійшло рятувальникам близько 15:00.

Фото: zpost.me

Фото: zpost.me

"Люди з будинку евакуйовані, потерпілі не виявлені. Пожежу локалізовано о 16:16. Триває ліквідація вогню", - йдеться у повідомленні.

Причини загоряння наразі невідомі.

За даними ZPost, в одній з квартир сталася сімейна сварка, внаслідок якої співмешканець підпалив квартиру на 5 поверсі. Через деякий час полум'я перекинулося на дах і поширилося по периметру будівлі.

Оновлення. Поліція затримала чоловіка, який причетний до виникнення пожежі, інформує пресслужба ГУНП у Херсонській області.

"Сьогодні о 14:45 в поліцію надійшло повідомлення про загорання однієї з квартир на 5-му поверсі і даху житлового будинку в Новій Каховці ... Поліцейські встановили, що до загоряння причетний 38-річний мешканець будинку", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що на 5-му поверсі будинку проживає чоловік, який зловживає спиртними напоями. Сьогодні сусіди почули запах диму з його квартири і почали стукати в двері.

"Коли протягом десяти хвилин їм ніхто не відкрив, сусіди вибили двері і побачили чоловіка в стані алкогольного сп'яніння і охоплену вогнем квартиру. Пожежа поширилася і на дах п'ятиповерхівки, тому жителі викликали пожежників і поліцію", - йдеться у повідомленні.

Чоловік розповів поліцейським, що вживав вдома алкогольні напої, після чого вирішив покурити на дивані й заснув. Розбудили його сусіди, коли в квартирі вже виникла пожежа.

Мешканця будинку затримали, вирішується питання про повідомленні йому про підозру. Попередньо постраждалих внаслідок пожежі немає. На місці працює слідчо-оперативна група і експерти.

Поліція відкрила справу за статтею 270-1 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Оновлення 21:47. Рятувальники повідомили, що пожежу у п'ятиповерховому будинку по вул. Букіна ліквідували о 18:40 на площі близько 2 тис. кв.м.

Жителів постраждалої від пожежі багатоповерхівки планують відселити, заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

"Проводиться засідання штабу, який сьогодні прийме рішення про допомогу людям і термінове відселення сімей, чиї квартири постраждали від вогню. Обласна влада надасть всю необхідну допомогу у ліквідації наслідків пожежі", - написав він у фейсбуці.

Глава ОДА також озвучив ймовірні версії виникнення пожежі.

"Людських жертв, на щастя, немає. Попередня причина загоряння - необережне поводження з вогнем чоловіка, який перебував у стані алкогольного сп'яніння. Розглядається також версія навмисного підпалу", - зазначив Юрій Гусєв.

Фото: facebook.com/MNSKHERSON

Фото: facebook.com/MNSKHERSON

Фото: facebook.com/MNSKHERSON

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram