ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський вручив ордени "Золота зірка" родичам двох загиблих під час пожежі в одеському коледжі

Викладач Анна Бортюк і рятувальник Сергій Шатохін проявили героїзм і самопожертву під час рятування людей.

Зеленський вручив ордени "Золота зірка" родичам двох загиблих під час пожежі в одеському коледжі
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вручив ордени "Золота зірка" родичам викладача Анни Бортюк і рятувальника Сергія Шатохіна, які загинули під час пожежі в одеському коледжі.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

34-річна викладач вищої математики та інформаційних дисциплін Анна Бортюк виводила студентів з палаючої будівлі і померла від отруєння продуктами горіння. У неї залишилося двоє дітей і літні батьки.

43-річний командир відділення пожежно-рятувального загону Сергій Шатохін зірвався зі сходів на рівні третього поверху, після того, як на нього впала дівчина, що стрибнула у вікно. Пізніше обоє померли в лікарні від отриманих травм.

У січні їм присвоєно звання Героя України.

"Вони удостоєні високої нагороди за героїзм і самопожертву, виявлені при рятуванні людей під час пожежі в одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, яка сталася 4 грудня 2019", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в кінці червня справа про пожежу в одеському коледжі пішла до суду. Звинувачення були висунуті проти директора та ще трьох підозрюваних. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

В результаті пожежі в одеському коледжі загинули 16 людей, постраждала 31 людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram