ГоловнаСуспільствоВійна

Командувач ВМСУ: "Для України загроза повномасштабного вторгнення актуальна з 2014 року"

Він вважає, що бойова підготовка РФ направлена і проти України.

Командувач ВМСУ: "Для України загроза повномасштабного вторгнення актуальна з 2014 року"
Фото: EPA/UPG

Загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну актуальна з 2014 року і нікуди не зникла. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" повідомив командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа.

"Численні заходи оперативної і бойової підготовки ЗС Росії направлені на відпрацювання дій, в тому числі проти України. На останніх масштабних стратегічних командно-штабних навчаннях на південному напрямку "Кавказ 2016" противник зробив не тільки висадку свого десантна, а й імітував відповідні дії" , - пояснив командувач ВМС України.

Неїжпапа підкреслив, що імперських амбіцій Кремля не стає менше, він продовжує залякування, чинить політичний та економічний тиск.

"Тому усі заходи наших органів управління та військових частин направлені відповідно на відсіч агресії. Є затверджений головнокомандувачем ЗСУ план обмеження і зміни ц форматі поведінки, але кількісно - навчань не поменшало, ми дотримуємось запланованого", - додав Олексій Неїжпапа.

Нагадаємо, що у червні колишній командувач Збройних сил США в Європі генерал Бен Ходжес допустив, що у вересні Росія може вторгнутися у Херсонську область, прикриваючись навчаннями "Кавказ 2020". Він не виключив, що Росія може захопити дамбу у Херсоні.

У липні в інтерв'ю LB.ua Ходжес додав, що не вважає, що Херсон є кінцевою метою Росії. На його думку, країна-окупант хоче захопити Одесу: "Упевнений, що для Москви ендшпілем буде повноцінний контроль над простором українського чорноморського узбережжя - від Одеси і до Керчі. Це допоможе їм не просто ізолювати Україну від Чорного моря, але і надасть можливість повного контролю над північною частиною водойми, починаючи від Придністров'я і аж до Азовського моря".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram