Помер головуючий у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій (оновлено)

Василю Райчинцю було 67 років.

Василь Райчинець
Фото: vrciro.org.ua
Василь Райчинець
У суботу, 4 липня, помер головуючий у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), старший єпископ Української євангельської церкви Василь Райчинець.

Про смерть старшого єпископа повідомили на сайті ВРЦіРО. Причину смерті 67-річного Райчинця не вказують.

"Члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій висловлюють свої співчуття рідним, друзям, співслужителям і вірянам, якими опікувався Василь Райчинець", - йдеться у повідомленні.

Листи співчуття можна надсилати на адресу Українська Євангельська Церква, вул. Квітки Цісик 57, Київ, 04075, Україна або на електронну пошту [email protected].

Оновлення. Головний редактор газети "Слово про слово", пастор Анатолій Якобчук у Facebook повідомив, що причиною смерті є підтверджене захворювання на коронавірус. Василь Райчинець помер у лікарні в Ужгороді.

Нагадаємо, що у липні 2008 року Райчинця було нагороджено указом президента України орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

У 1995 році Райчинця обрали старшим єпископом Союзу вільних церков євангельської віри України. З 1996 по 2006 роки очолював Союзи вільних церков християн євангельської віри України.

У 2010 роки його обрали президентом Міжнародної асамблеї християн віри євангельської.

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій - міжконфесійна інституція, створена у 1996 році. Її метою є об'єднання зусиль конфесій у духовному відродженні України та координація міжцерковного діалогу в Україні та за її межами, а також розробка проєктів нормативних актів з питань державно-конфесійних відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram