ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Число хворих на коронавірус у Києві за добу збільшилося на 105 осіб

У столиці вже 5347 підтверджених випадків захворювання.

Число хворих на коронавірус у Києві за добу збільшилося на 105 осіб
Фото: kyivcity.gov.ua

За добу в Києві зареєстровано 105 нових хворих COVID-19. Про це повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

"Друзі! На жаль, у столиці в останні дні все більше випадків захворювання на коронавірус. Кількість жителів Києва, в яких за минулу добу підтвердили COVID-19, збільшилася ще на 105 осіб. Серед них - п'ятеро медиків. Одна людина померла", - сказав Кличко.

Усього на сьогодні в столиці вже 5347 підтверджених випадків захворювання.

Серед хворих - 57 жінок віком від 20 до 84 років, три дівчинки від 5 до 13 років; а також 40 чоловіків віком від 20 до 94 років і п'ятеро хлопчиків віком від 2 до 15 років.

Госпіталізовано було 15 осіб, інші - на самоізоляції.

Найбільше випадків зафіксовано в Дніпровському районі (23), в Дарницькому (18), а також у Солом'янському і Деснянському (по 13).

Кличко також повідомив, що Київ збільшує кількість тестувань, тому що все більше людей звертаються до медиків з симптомами коронавірусу.

"Наприклад, тільки за останню добу в столиці зробили майже 5 тис. тестів методами ПЛР і ІФА. За весь період «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 44 тис. досліджень ПЦР-тестів. Показник тестування в столиці сьогодні - найвищий в Україні і становить понад 74 тести на 100 тис. жителів міста", - додав мер.

Нагадаємо, раніше Кличко повідомив, що в Києві збільшується кількість "тяжких" хворих на коронавірус і не вщухає пневмонія.

В Україні за добу виявлено 876 нових випадків COVID-19, 505 з числа раніше хворих видужали, 27 померли. За даними Міністерства охорони здоров'я, в середньому на коронавірус хворіють три тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram