ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

YouControl: "Станом на 1 липня сім областей і Київ були недотестованими на коронавірус"

Найменше тестів проводили у Волинській області.

YouControl: "Станом на 1 липня сім областей і Київ були недотестованими на коронавірус"
Фото: EPA/UPG

За даними аналітичної системи YouControl, сім областей України та Київ на 1 липня були недотестованими на коронавірус. Найменше тестів проводили у Волинській, Рівненській, Львівській і Харківській областях, ідеться в даних звіту.

"Команда YouControl звернулася до Міністерства охорони здоров'я з проханням відкрити дані, які подають лабораторні центри ... Для розуміння, чи відповідає статистика захворюваності дійсності, потрібно враховувати, чи достатня кількість людей проходить тестування. Якщо частка позитивних тестів становить понад 10%, це означає, що населення не тестують у необхідній кількості", - йдеться в повідомленні.

У Волинській області частка позитивних тестів становила 29,33%, Рівненській області - 14,48%, Львівській - 13,71%, Харківській - 13,69%, у Києві - 11,28%, Чернівецькій - 10,85%, Сумській - 10,64%, Івано-Франківській - 10,59%.

"Причин недотестованості може бути кілька: або в області мало самих препаратів для тестування, або низька пропускна здатність лабораторій, або ситуація із захворюваністю критична", - наголошено у звіті.

Нагадаємо, 15 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон про масове тестування на коронавірус. Зміни набули чинності під час карантину і діятимуть ще впродовж двох місяців з моменту його скасування.

Закон передбачає обов'язкове тестування на амбулаторному і стаціонарному рівнях усіх осіб з ознаками коронавірусної хвороби, а також тих, хто контактував з хворими COVID-19. Крім того, обов'язкове тестування поширюється на медиків, які працюють у медустановах з такими хворими, працівників Національної поліції, Національної гвардії та інших працівників, задіяних у здійсненні протиепідемічних заходів, незалежно від того, чи мали вони контакт з хворим на коронавірусну хворобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram