ГоловнаСуспільствоПодії

На заході України внаслідок негоди залишаються підтопленими 11 населених пунктів

ДСНС продовжує поставки продуктів і питної води постраждалим.

Фото: dsns.gov.ua
 На 3 липня підтопленими внаслідок негоди залишаються 11 населених пунктів на заході України. Сім із них – у Чернівецькій, два в Тернопільській і два у Львівській областях, йдеться в повідомленні ДСНС.

Зокрема, підтоплено 15 будинків у Тернопільській області, 81 підвал в Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Львівській областях і 172 присадибні ділянки в цих же областях.

"Зруйновано 205 км автодоріг і 212 мостів в Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях", – йдеться в повідомленні.

Частково пошкоджено 549 км доріг і 212 мостів у цих трьох областях. Розчищені 15,4 км автошляхів, у тому числі 20 м за 2 липня.

Місцевих жителів продовжують забезпечувати харчами та питною водою. За весь час ліквідацій наслідків негоди доставлено 12 т продуктів і 36 т води.

Фото: dsns.gov.ua

Нагадаємо, що червневий паводок на заході України у 2020 році перевищив за масштабами повінь 2008 року, яка вважалася найсильнішою за пів століття. На піку паводка 28 липня 2008 року, були підтоплені понад 40 тисяч будинків і 33 тисяч га сільгоспугідь. Були пошкоджені сотні мостів, розмито 680 км доріг. Збитки оцінювалися в 3–4 млрд гривень.

У результаті нинішньої повені було підтоплено 10 тисяч будинків. Загинули троє осіб.

Для координації сил у подоланні негоди і проведення повітряного моніторингу затоплених районів на Прикарпатті відправився президент Володимир Зеленський, прем'єр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Нацгвардії Микола Балан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram