ГоловнаСуспільствоЖиття

​Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна" через висловлювання Медведчука

В ефірі він кілька разів схвалював позицію Путіна в міжнародній політиці.

​Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна" через висловлювання Медведчука

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна" на наявність закликів до розв'язання агресивної війни або її пропаганди, а також за розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

"Під час моніторингу в ефірі телеканалу 22-24 червня була зафіксована проілюстрована фотопортретом і друкованими словами народного депутата України Віктора Медведчука підводка-коментар до телепередач "LIVE" і "Прайм". Вона лунала 22 і 23 червня - 5 разів, 24 червня - один раз. У своєму коментарі Медведчук позитивно оцінює ініціативи російського президента в міжнародній політиці і висловлює оптимізм з приводу їх реалізації", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що в статті американського журналу "The National Interes" від 18 червня, яку коментував Медведчук, Путін переклав відповідальність за початок Другої світової війни на Великобританію, Францію, Польщу, тим самим спотворивши історичні факти. Ні гості в студії, ні ведучий під час ефірів 22-24 червня не оцінили цих заяв.

"Продемонстрована в ефірі позиція Медведчука стосовно статті Путіна в контексті подій в Україні є сприятливою для російського уряду, такі висловлювання забезпечують інформаційну підтримку дій російського керівництва в умовах збройної агресії проти України і загрожують створенням серйозної міжнародної напруги, що становить загрозу національній безпеці України", - наголосили в Нацраді.

Нагадаємо, у квітні Нацрада призначила перевірку телеканалу "112 Україна" через російський мультфільм на Великдень. У січні телеканал перевіряли через розпалювання ворожнечі.

У грудні минулого року Нацрада винесла попередження супутниковим телеканалам "112 Україна" і "Горизонт-TV" (Харківська область) за недотримання правил мовлення у Дні пам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram