ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі сталося п'ять обстрілів, поранено військового

Окупанти стріляли з заборонених мінометів.

За добу на Донбасі сталося п'ять обстрілів, поранено військового
Фото: EPA/UPG

За 1 липня збройні формування Росії на Донбасі п'ять разів порушували режим припинення вогню, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України

Поряд з Оріховим агресор застосовував автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Біля Травневого окупанти використовували гранатомети різних систем і кулемети.

Неподалік Пісків противник двічі застосовував міномети калібру 120 мм і автоматичні станкові гранатомети. З мінометів калібру 82 мм ворог стріляв по Авдіївці, також там застосовували ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його оперативно евакуювали в медичний заклад і надали необхідну допомогу. Стан здоров'я задовільний", - додали в Міноборони.

За даними української розвідки, за 1 липня ліквідовано двох і поранено трьох противників. Також ворог втратив чотирьох найманців і один вантажний автомобіль у результаті підриву на вибухівці.

За 2 липня противник уже двічі відкривав вогонь. З мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів обстріляли околиці Луганського.

Нагадаємо, за червень у зоні бойових дій на Донбасі окупаційні війська втратили 42 людини убитими і 58 пораненими. Також окупанти втратили 5 одиниць техніки - ЗІЛ, КамАЗ, два міномети і танк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram