ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Денісова повідомила про спалах коронавірусу в колонії, де утримують політв'язня Кияшка

Захворювання виявили і в тих людей, які перебували з українцем в одному приміщенні.

Денісова повідомила про спалах коронавірусу в колонії, де утримують політв'язня Кияшка
Игорь Кияшко
Фото: zona.media

У російській виправній колонії №11, де незаконно утримують українського політув'язненого Ігоря Кияшка, зафіксували спалах коронавірусу

Захворювання виявили і в тих в'язнів, які перебували в одному приміщенні з Кияшком, повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова на своєму каналі в Telegram.

Через брак місць у медчастині колонії інфікованих розміщують просто в їдальні та клубі для дозвілля, чим наражають на небезпеку інших ув'язнених. Денісова додала, що і в інших установах Федеральної служби виконання покарання Росії українці потерпають від поширення коронавірусу.

"Спалах COVID-19 призвів до впровадження карантинних заходів у ФКУ ВК-1 УФСВП Росії в Брянській області" та ФКУ СІЗО 5 УФСВП Росії в Ростовській області. Крім того, через відсутність засобів індивідуального захисту і неналежне медико-санітарне забезпечення деякі політв'язні вже перенесли інфекційне захворювання", - зазначила Денісова.

Вона зажадала від Уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової і директора Федеральної служби виконання покарань РФ Олександра Калашникова терміново забезпечити дотримання прав громадян України, надавати їм необхідну лікарську допомогу.

Нагадаємо, що Ігоря Кияшка затримали у квітні 2018 року в Нижньому Новгороді. Російське слідство вже звинуватило його в шпигунстві та спробі контрабанди деталей військових літаків. Разом з тим його дружина повідомила, що Кияшко поїхав у Росію по ліки для своєї трирічної дитини.

У грудні 2018 року суд засудив його до восьми років колонії суворого режиму.

У травні 2020 року дружина Кияшка разом з іншими родичами політв'язнів брала участь у пікеті біля Офісу президента. Вона повідомила, що комунікація з приводу повернення їхніх рідних додому зникла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram