ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві з'явилися паркувальні місця "для любителів штрафів"

Так патрульні вирішили звернути увагу водіїв на проблему неправильного паркування.

У Києві з'явилися паркувальні місця "для любителів штрафів"
Фото: Патрульная полиция

Правоохоронці нанесли на вулиці Києва дорожню розмітку яскравого помаранчевого кольору з написом "місця для любителів штрафів".

Про це повідомила пресслужба патрульної поліції Києва.

Помаранчеву розмітку нанесли в тих місцях, де найчастіше паркуються неправильно, і в тих, де паркування або стоянка заборонені.

Так патрульні вирішили звернути увагу водіїв на проблему неправильно припаркованих автомобілів.

Наразі таких "місць для любителів штрафів" у столиці 65, планується, що незабаром їх буде понад 100.

Фото: Патрульна поліція

"Неправильно припарковані авто не тільки створюють затори і ускладнюють рух для інших водіїв і пішоходів, а й стають причиною аварійних ситуацій. Ми зробили ці неправильні парковки, щоб ще раз, тепер іронічно, нагадати водіям про те, що тротуари, газони і пішохідні переходи - не місце для стоянки", - наголосив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Поліцейські зазначають, що тільки за п'ять місяців цього року було винесено 40 тисяч постанов за порушення правил паркування.

Фото: Патрульна поліція

Фото: Патрульна поліція

Також водіям нагадали, що для того, щоб уникнути штрафів, потрібно дотримуватися ПДР і залишати автомобіль на спеціальних парковках або в тих місцях, де зупинка і стоянка дозволені. За неправильне паркування водіїв карають штрафом у розмірі 255 грн. Якщо порушення правил зупинки або стоянки заважає дорожньому руху або створює загрозу його безпеці, штрафують на 510 грн.

"Також транспортний засіб може бути тимчасово затриманий шляхом доставки для зберігання на спеціальний майданчик або стоянку", - зазначили в поліції.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила закон про паркування, що дозволяє евакуювати автомобілі. Детальніше про нього читайте в матеріалі LB.ua "Паркувальний законопроєкт: авто злісних порушників евакуюватимуть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram