ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали ексбанкіра, який "продавав" посади в Нацбанку

Йому повідомили про підозру.

У Києві затримали ексбанкіра, який "продавав" посади в Нацбанку
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали в Києві колишнього заступника голови правління одного з комерційних банків, який за 25 тис. доларів "продавав" посаду начальника одного з управлінь Національного банку.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Відзначають, що затриманий говорив, нібито діє в інтересах одного із заступників голови НБУ. За його словами, частина суми повинна бути розділена між учасниками конкурсної комісії для прийняття позитивного рішення про призначення кандидата на посаду.

Правоохоронці затримали його під час отримання частини неправомірної вигоди в розмірі $15 тис. Затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Тривають слідчі дії щодо викриття інших причетних осіб і обставин злочину.

Нагадаємо, в січні Офіс генпрокурора попереджав про шахраїв, які діють від імені його керівництва. Повідомляли, що аферисти телефонують від імені заступника генпрокурора в інші установи і вимагають хабарі.

Раніше прокуратура Києва завершила розслідування стосовно двох шахраїв, які підбурювали керівника держпідприємства до дачі більш ніж $80 тис. хабара нібито для Міністерства агрополітики. Їх затримали в лютому минулого року.

У листопаді 2019 року в столиці вдруге затримали "продавця" зв'язків в Офісі президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram