ГоловнаСуспільствоЖиття

Малюська показав, куди пішли гроші клієнтів VIP-камер СІЗО

За ці кошти зробили ремонт у безкоштовних камерах.

Малюська показав, куди пішли гроші клієнтів VIP-камер СІЗО
Архивное фото
Фото: facebook/Denis Malyuska

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що гроші за перебування в камерах СІЗО підвищеного комфорту пішли на ремонти безкоштовних камер.

Про це він написав у фейсбуці.

"Ми зробили перші ремонти в безкоштовних камерах за рахунок коштів, отриманих як плата за камери з поліпшеними умовами. Різницю між тим, що було і що стало, можете оцінити за фотографіями. На ремонт витрачено 0 (нуль) гривень платників податків", - підкреслив Малюська.

"Перед введенням експерименту з платними камерами нас постійно запитували: куди підуть зароблені гроші? Чи не порушуємо ми права тих, хто перебуває в безкоштовних камерах? Відповіді на ці запитання на фото: і те, куди йдуть гроші, і те, що очікувало б ув'язнених у безкоштовних камерах, якби не наш експериментальний проєкт", - додав голова Мін'юсту.

Фото: Денис Малюська

Фото: Денис Малюська

Фото: Денис Малюська

Фото: Денис Малюська

Нагадаємо, експериментальний проєкт зі створення платних камер у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби запустили 22 квітня. Гроші від таких платних послуг ідуть до спеціального фонду, з якого фінансуватимуть поточні та капітальні ремонти в СІЗО.

Такі камери з поліпшеними умовами (в них є холодильник, телевізор, душова кабіна) відкрили в СІЗО кількох міст, у тому числі в Києві, Львові, Дніпрі, Запоріжжі, Чернігові, Житомирі.

Експеримент триватиме до 31 грудня 2021 року. Потім буде прийнято рішення про доцільність законодавчого закріплення таких платних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram