ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На Закарпатті хворими з коронавірусом зайняті вже 70% підготовлених ліжок

Це найвищий показник в Україні.

На Закарпатті хворими з коронавірусом зайняті вже 70% підготовлених ліжок
Фото: mukachevo.net

У Закарпатській області станом на ранок 29 червня були зайняті понад 70% ліжок, підготовлених для хворих з коронавірусом. Це найвищий показник в Україні.

Про це йдеться в щоденному зведенні МОЗ про готовність регіонів до ослаблення протиепідемічних заходів.

Для порівняння, в Чернівецькій та Львівській областях зайняті близько 45% ліжок, в Києві - менш як 40%, а в окремих регіонах, таких як Дніпропетровська або Полтавська області, - менш як 2%.

Минулого тижня МОЗ відкрито висловило побоювання з приводу того, що в лікарнях скоро буде не вистачати ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Міністерство вважає, що система охорони здоров'я зараз працює краще, ніж на початку пандемії, але все одно вона може не впоратися в разі великого напливу хворих. У деяких областях з нинішньою динамікою дуже скоро місць буде не вистачати.

Загалом під критерії пом'якшення карантину зараз, крім Закарпаття, не проходять ще 12 регіонів.

У Києві, Київській і Одеській областях - погана динаміка (наприклад, в столиці зафіксували 50% зростання у порівнянні з попереднім тижнем). У Волинській, Львівській і Рівненській областях - занадто великий відсоток виявлено. Харківська та Хмельницька області перевищують обидва цих параметри.

У відносно благополучних Донецькій, Луганській та Чернігівській областях занадто мало тестують, тому там теж не можна пом'якшувати карантин.

За останню добу до цих регіонів додалася ще й Івано-Франківська область, де трохи перевищено граничне значення за відсотком виявлень.

Нагадаємо, що з 22 червня регіоном з широким розповсюдженням коронавірусу в Україні вважається той, в якому є одна з таких ознак: завантаженість опорних лікарень вища 50%; середня кількість тестування методом ПЛР і ІФА становить менш як 24 на 100 000 населення протягом останніх семи днів; коефіцієнт виявлених випадків інфікування коронавірусом вищий 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram